WhatsAppen met Monique Vierdag

29-05-2018 (12:29) - Appen met

Vorige week werd bekend dat Monique stopt als directeur bij Esprix, na zich vijftien jaar lang ingezet te hebben voor deze club. We zijn benieuwd naar haar ervaringen en wat ze heeft zien veranderen tijdens deze veelbewogen tijd. 


WhatsApp-status: geen

 

Hi Monique, Alexander hier!
Ha Alexander, kom maar door met die vragen :)


Maar liefst vijftien jaar voor Esprix! Enerverende tijd geweest?
Het is wat! Het is ongelooflijk leuk om voor Esprix te werken. Het vak verandert en daarmee verandert de Esprix Dus ja, in 15 jaar gebeurt er veel.


Wat zijn de belangrijkste ontwikkelingen geweest die je hebt gezien?
De diversiteit over de gehele linie wordt alsmaar groter. Van ingezonden werk, inzenders tot en met jury. Crossmedia is de norm en digitaal is een integraal onderdeel van het hedendaagse werk. Ook durft men steeds meer te experimenteren met nieuwe technieken. En merken en bureaus durven steeds scherper te kiezen. Dat lef levert awardwaardig werk op.


Heb je het idee dat er nu veel meer wordt gevraagd van creatieven?
Ik denk dat er altijd veel van creatieven werd en wordt gevraagd. Het landschap is alleen nu veel breder en - wat mij betreft - interessanter.


Als ik kijk naar wat je allemaal hebt gedaan voor Esprix, de organisatie, sponsorwerving en communicatie, ook met de rest van het bestuur, behoorlijk complex soms, lijkt me. Wat is het belangrijkste om het allemaal tot een goed eind te brengen?
De wil en drive om een top award neer te zetten. 100% toewijding. Dat is het allerbelangrijkste. Dat voelen mensen. De rest volgt.


En waar ben je het meest trots op?
Dat de gehele Esprix staat als een huis. Financieel gezond. Met de meest prestigieuze jury en mooiste uitreiking in het vak! En als ik dan 1 favoriete uitreiking mag kiezen dan is het de uitreiking in de Portugese Synagoge. Dat was zo’n bijzondere avond - bijna magisch. 


Ja, prachtige locatie!

Daar hebben we grote risico’s genomen die uiteindelijk heel goed zijn gevallen.


Wat waren de risico's? Met de techniek?

Het was meer dan alleen een prachtige locatie. Het is het samenbrengen van een orthodoxe gemeenschap met een commerciële. Van tevoren weet je nooit hoe dat valt.

 

Op die manier. Mooi dat jullie dat hebben aangedurfd.
Verder ook risico’s als het weer, restricties van het geloof, geen elektriciteit etc.


Bijzonder! Je houdt wel van een uitdaging! :)
Ja, nu nieuwe dingen!


Straks heel veel tijd over opeens? Het zwarte gat? :)

Nou, dat is het laatste waar ik bang voor ben - een zwart gat :).

 

Haha Je hebt natuurlijk gewoon nog je bedrijf met een heleboel mooie klanten. Komen er nog nieuwe dingen aan die je ons wilt vertellen?
Ik kijk er enorm naar uit om weer nieuwe projecten op te pakken. Ik geloof in samenwerking. En ik ben overtuigd van de waarde van het verbinden tussen cultuur aan bedrijven. Ik begrijp wat merken willen en hoe je dat koppelt aan culturele instellingen zoals Het Concertgebouw, Van Goghmuseum, Rijksmuseum. Dus daar ga ik mij de komende tijd op richten en in specialiseren.

 

Cool, nice! Heel veel succes daarmee!
Thanks! Jij ook bedankt voor je tijd!


Alexander Tempel. Foto door Rienier RVDA.