WhatsAppen met Paul de Haas

12-04-2018 (17:26) - Appen met

Vandaag werd bekend dat Paul de Haas Lead Creative is geworden bij Johnny Wonder. Vonden we een goede reden om eens bij hem door te vragen over hoe en wat.  


WhatsApp-status: op de maan

Hi Paul, zit je er klaar voor?
Jep!

Mooi Gefeliciteerd met je overstap van Woedend! naar Johnny Wonder
Dankjewel!

Mooie stap! En nu ook lead creative

Ja, sjiek hè?

Keurig. Maar vertel, van een studie psychologie naar dit
Wat is er gebeurd!
Ha, ja beetje een omweg, maar ook weer niet. Ik studeerde Cognitieve Psychologie, wat gaat over bijvoorbeeld aandacht, waarneming en perceptie. Na mijn studie ging ik al vrij snel in de creatieve industrie werken. En nog steeds komt mijn studie vaak van pas.

Ja dat was mijn volgende vraag :)

Of het nog van pas komt?

PreciesHet schrijven is altijd wel de hoofdmoot geweest toch?
Ja zeker. Een belangrijk onderdeel van mijn werk vind ik empathie. Je moet je helemaal kunnen inleven in iemand anders. Dan helpt het heel erg als je weet hoe de hersenen werken bijvoorbeeld. En daarnaast vind ik het leuk om te snappen hoe creativiteit werkt in je hoofd en in bijvoorbeeld brainstorms.

Ja mooi ook om te zien hoe echt goede ideeen tot stand komen. Wie zijn eigenlijk je voorbeelden?

Ik bewonder bijvoorbeeld Dawn altijd, David Snellenberg en zijn team. Maar ook creatieve denkers als Edward de Bono vind ik heel inspirerend.

Nice!
En nu dus aan de slag bij Johnny Wonder. Wat gaan de uitdagingen worden?

Johnny Wonder is strategisch heel sterk, wat een hele fijne basis is voor creativiteit. Veel merken en organisaties waaien elke paar maanden met een andere wind mee, die hebben die langetermijnstrategie heel hard nodig. Wat Johnny zelf nodig heeft zijn manieren om die strategie handen, voeten en een gezicht kunnen geven. Zodat we naast goed nadenken ook hele mooie, zichtbare dingen kunnen maken. Daar ga ik me mee bezig houden.

Mooi, leuke opdracht ook om te doen. De basis is goed en nu verder. Dank voor je tijd!. Wil je nog iets toevoegen?

Groetjes aan m’n moeder

HahahaJe mag zwaaien naar de camera. Heel veel succes!
Dankjewel!