Whatsappen met Piet Hein Smit

15-07-2019 (11:57) - Appen met

Het Amsterdamse bureau XXS is overgenomen door de zich razendsnel uitbreidende bureaugroep Candid Group. We appen 'the day after' met co-founder Piet Hein Smit over deze spannende move. 'We blijven voor onze klanten wat we altijd al waren.'


                                                                                                            WhatsApp-stutus: Available

 

Ha Piet Hein, Nicolette hier van FONK. Heb je even tijd voor een whatsapp?
Gezellig!


Fijn! In de eerste plaats gefeliciteerd met de overname door Candid Group. Zijn jullie lang bezig geweest met de realisatie van dit masterplan?

Dank. Ze zeggen: alles wat goed is, komt snel :-)


Ja, dat zeggen ze en anders wordt het volgens mij ook een vervelend proces. Wie heeft wie in eerste instantie benaderd?

Begin dit jaar sprak ik Nico  Hilhorst. Hij vertelde het verhaal van de Candid Group en stelde mij voor aan Gérard Ghazarian. Dat was een prachtige ontmoeting. En vanaf dat moment zijn we er in vervolggesprekken achter gekomen dat er bizar veel overeenkomsten tussen XXS en Candid zijn. We delen dezelfde visie en opvatting en geloven in onafhankelijkheid en ondernemerschap. Candid staat voor openhartigheid en dat is XXS altijd al geweest.


Een perfect vertrekpunt! Wat verwacht je op korte termijn voor jullie klanten van deze krachtenbundeling?

Hét antwoord op de vragen waar onze opdrachtgevers ‘s nachts van wakker liggen. En door de opzet van het platform behoudt XXS haar eigen naam & cultuur. Daarmee blijven voor onze klanten wat we altijd al waren én kunnen we verbinding maken met alle disciplines.


Zo wil iedereen wel de krachten bundelen, lijkt me. Wat is eigenlijk het meest bepalend voor jullie eigen cultuur?

Wij hebben altijd ontwikkeling en eenheid in het team als waarden gekoesterd. Zonder kwetsbaarheid geen moed. En zonder bevlogenheid geen ambitie. ‘Brave & Ambitious’. Als wij het goed doen, zetten we mensen in hun kracht. Gérard onderschrijft als leider dezelfe menselijke principes. Voor ons was dat cruciaal in onze besluitvorming.


Dat zijn een hoop oneliners in één. Gaan straks alle medewerkers van XXS mee naar de nieuwe behuizing in Amsterdam Noord?

Ja. Allemaal!


Dan is dit nieuws ècht voor iedereen geest, dus!
feest dus, bedoel ik :)

Ja. En dat was ook precies de bedoeling!


Dat begrijp ik. Mag ik je veel succes wensen en je danken voor dit prettige whatsapp gesprek?

Likewise en ik wens je een heel mooie zomer!