Whatsappen met Reinier Steures

04-08-2016 (15:17) - Appen met

Een succesvol bureau runnen gaat je niet in de koude kleren zitten. Dit heeft Reinier Steures van Natwerk ongetwijfeld ook ervaren. Zijn bureau gaat de laatste jaren als een trein. De keerzijde van deze medaille, om alvast in Olympische termen te spreken, is een stressvol bestaan. Dus besloot Reinier zich een maand af te zonderen in Argentinië. Hier leefde hij haast een Boeddhistisch bestaan: onderdeel van zijn reis was een 10 dagen durende Vipassana, gedurende deze periode sprak hij geen woord en zocht hij zijn toevlucht in meditatie. Hij vertelde ons er alles over via de WhatsApp.    

 
WhatsApp-status: Available

Ha Reinier, sta ja al in de startblokken?
Reinier Steures: Jep

Fijn
Heel fijn
 
Allereerst: Hoe is het?
Lekker. Ben in de tuin van Natwerk gaan zitten voor dit gesprek. En het zonnetje komt nu door.

Gelijk heb je. Het woord 'vakantieperiode' gaat voor jullie zeker niet helemaal op?
Nope. Het is drukker dan ooit tevoren in een zomer. Dus er wordt hard gewerkt door iedereen.
 
Waar zijn jullie momenteel allemaal mee bezig?
We hebben net de nieuwe positionering van RTL (intern) gelanceerd. Daarnaast gaan er over een paar weken 2 video's voor NIBC direct online. Ook wordt er o.a. hard gewerkt aan projecten voor de Persgroep, Lipton en Q-Music waar de productie nu wordt opgestart.
 
Is het nog wel te overzien allemaal?
Ja maar natuurlijk. We hebben een groot, breed team met veel specialisten dus kunnen dit prima aan. Sterker nog.. Er loopt nog veel meer.
 
Je bent er zelf dus een maandje uit geweest, heb je in het verre oosten weer frisse moed verzameld?
Zo zou je het wel kunnen zeggen. Ik ben in april in Argentinië geweest. Ook een soort van Verre Oosten ;-) Ik heb daar een Vipassana gedaan. Oftewel 10 dagen in stilte mediteren. Afgezonderd van alle prikkels (denk: praten, fysiek contact, telefoon, lezen, schrijven, lap-top wat dan ook) 12 uur per dag gemediteerd. Daar krijg je wel frisse moed van. Naast energie, inzichten en een scherpe mind.
 
Ik zit nog met het beeld van een Boeddhistisch aandoende foto in mijn hoofd, vandaar de verwarring. Argentinië is het nieuwe Nepal. Was je er hard aan toe om je af te sluiten van die prikkels?
Deze? (zie foto onderaan de pagina). Om precies te zijn is dit een dekbed van m'n ouders die ik had omgeslagen om mijn collega's te verrassen.. Die konden namelijk niet geloven dat IK 10 dagen mijn mond ging houden... Maar een Vipassana is zeker een boeddhistische gebeurtenis. Sterker nog. Het wordt gezien als de eerste stap naar enlightenment
 
Het is iets wat je niet iedere dag hoort, misschien een goed idee om mee te experimenteren op kantoor? ;)
Ik was er wel aan toe ook. Werk nu 2,5 jaar bijna Natwerk waarin ik heel hard gewerkt heb, waarin Natwerk hard gegroeid is en er veel op me af is gekomen. Als ik erop terugkijk was dit het grootste cadeau dat ik mezelf kon geven.. En jazeker. Ik kan het iedereen aanraden. Dus heb dat ook zeker bij mijn collega's gedaan
 
Misschien is het een idee voor Natwerk om 'enlightenment reizen' aan te gaan bieden? Speciaal voor creatieven...
Nou.. Ik denk dat je ervan staat te kijken hoeveel reacties ik kreeg van mensen uit de industrie. Mensen die het al gedaan hebben of het nog willen gaan doen.. Ik geloof dat het voor iedereen goed is. Dus zeker voor de 'gestresste' reclamewereld.
 
Ben je als een ander mens teruggekomen?
Nee joh. Ik ben natuurlijk dezelfde persoon. Maar ik heb een stuk meer rust en controle. Dat zullen de mensen bij mij op kantoor en om mij heen ook zeker beamen.

Dan gaat dat in de categorie 'clichés'. Hoe lang kun je hier op teren?
Ik teer er nog steeds op. En denk dat ik dat altijd zal blijven doen. Maar je merkt wel dat eenmaal terug in de 'normale wereld' de prikkels snel weer, zei het dat je er in mindere mate gevoelig voor bent, op je af komen. Kortom: het is nog steeds Work hard, play hard. Over clichés gesproken ;-P
 
Je kunt zo de politiek of de voetbalwereld in ;) Gaat die gejaagde levensstijl je nooit tegenstaan?
Je kan mijn gezicht niet zien he bij zo'n interview.. Dus dan zal je zien dat de uitspraken wel meevallen en er wel gelachen wordt. De gejaagde levensstijl?

Stress, prikkels, deadlines...
Dat is het vak he? Is aan jezelf hoe je er mee omgaat. Ik red me wel (Y)
 
Fijn dat we ons geen zorgen hoeven te maken. We kunnen dus gewoon groots werk blijven verwachten?
Hahahaha. Een pak van je hart he? Dacht al dat de reclame industrie even in paniek raakte.. En jazeker. Nog GROOTSER zelfs
 
Zeker, de gedachte dat je nu lekker rustig in de tuin zit doet ook al veel. Heb je al tipjes van sluiers die die grootsheid kunnen illustreren?
WetWorks WorldWide?!? Hahaha.
Al betekent WetWorks iets heel anders dan Natwerk.
 
Kniesoor die daarom maalt
Om precies te zijn: huurmoordenaar, liquideren etc..
 
'klusjes'
Kan wel een gat in de markt zijn..
 
Zeker
Ik zou nu niet weten waar ik daarvoor moet zijn. Jij?
 
Toch verwachten we in eerste instantie wel wat anders van jullie. Ik denk dat je daarvoor ome Willem van zijn scooter moet sleuren. Ik begrijp dat we maar gewoon moeten afwachten wat voor groots de toekomst ons gaat brengen?
Jep. Nog even wachten. Er staat veel te gebeuren..

Mooie cliffhanger om mee af te sluiten. We wachten in spanning af. Heel erg bedankt voor je tijd, blijf vooral nog even lekker in de tuin zitten ;)
Ga ik doen. Jij bedankt!