WhatsAppen met René Repko

29-01-2019 (17:20) - Appen met

Bij ketens als HEMA en Action deed René Repko 'zijn ding'. Die kennis en kunde kan hij goed gebruiken bij zijn nieuwe taak als een van de juryvoorzitters van De Reclameparels bij de SAN. Hoog tijd tijd om eens met deze voorzitter te appen

                                                                WhatsApp-status: It's life captain, but not as we know it...


Hi René, je afspraak liep een beetje uit geloof ik maar je bent er klaar voor?

yes


Top, drukke dag!
?
best wel, veel dingen gedaan, leuke gesprekken


Wat vind je van de SAN nominaties die vandaag bekend zijn gemaakt?
goede lijst, ik zag iconisch/monumentaal werk er tussen, bij zorgvuldige beoordeling zal er best wat missen, maar overall goed


Jij gaat dit jaar iets speciaals doen voor SAN: De Reclameparels.
Waarom is dit in het leven geroepen?
Moet je eigenlijk aan de San vragen ;) ik ben maar voorzitter. Maar het is omdat SAN 30 jaar bestaat, en het schijnt dat een dertig jarig jubileum voor parels staat (50 is goud etc). Eenmalig een scan op het meest iconische werk van de afgelopen 30 jaar.


Is dat niet een enorm lastige taak?
het meest lastig zal zijn de dertig jury leden in het gareel te houden, 30 grote ego's, ze hebben veel geschiedenis en ervaring, iedereen zal wel een uitgebreide mening hebben. Dat vereist een strakke hand :)


Oei dat klinkt streng! Doet je eigen mening er ook nog toe of is het vooral orde houden?
ik zet mn mening even opzij, en let met name, samen met Yvette Belt van KPN, op proces. Dat we de middag goed besteden, dat alles en iedereen aan bod komt


Maar als je stiekem toch een keuze zou maken, welke campagne is je dan bijgebleven van de afgelopen 30 jaar?
een paar: Harry the supermarkt manager van Albert Heijn, was voor mij hors category. zo perfect getypcast, de man was in staat elke boodschap te vertellen. Maar ook Libertel TVC rond 1998 was voor mij speciaal. Omdat je voor het eerst merkte wat mobiele telefonie met je doet: dat je er mensen mee kon raken die letterlijk aan de andere kant van de wereld zaten. Nu normaal. Toen niet. Recent KPN Goeiemoggel. Geniaal.


Harry, een legende natuurlijk.
Keek je vroeger als kind ook al zo aandachtig naar reclames?
we missen hem, nog elke dag :)
niet meer dan andere mensen, ik was er wel gefascineerd door, in zo'n korte 30 seconden entertainment, humor, irritatie,  een mini speelfilm, toen ook er vervolgens iets van vinden, over praten. Toen had TV reclame nog heel veel "conversation value".


Andere tijden natuurlijk. Tot slot, hoe ga je samen met Yvette Belt de orde bewaken? Wordt het een beetje good cop/bad cop?
moeten we nog bespreken, gaan we zeker wel uit komen, ik ben blij dat ze er bij is, want we zullen onze handen vol hebben aan 30 Messi's en Ronaldo's.


Oef, vooral de Ronaldo's lijken me lastig. Succes alvast! En bedankt voor je tijd :)
okay veel groeten Rene