Whatsappen met Robert Volten

05-02-2021 (11:52) - Appen met

Robert Volten en Pieter van den Heuvel zijn middenin de lockdown van 2020 van start gegaan met hun bureau voodoo.amsterdam. Opdrachtgever van het eerste uur werd Pokon. Dat resulteerde in januari 2021 in de vrolijke campagne Pokon Powerplanten, waarin je kunt zien hoe planten succesvol hun 'baasjes' appen als ze iets nodig hebben. Meer hadden wij dus niet nodig om Robert te vragen om zelf ook even tijd te maken om met ons te appen.

 

WhatsApp-status: Beschikbaar, tenzij ik niet reageer

 

Hey Robert, Nicolette hier! Heb je even tijd om met me te appen?
Hi Nicolette, jazeker.
 
Fijn! Veel gebeurd, het afgelopen jaar. Vertel!
Leuk!
Ja er is veel gebeurd. Op werk vlak dan ;)
 
Ja, verder wat t vast magertjes
 
Pieter van den Heuvel en ik hadden net besloten om een eigen creatief bureau te beginnen (voodoo.amsterdam) toen een week later de lock-down werd aangekondigd. Over goede timings gesproken. De laatste persoon die we hadden gezien was Rob Benjamens die ons uitnodigde voor de Pokon Pitch. Die we gelukkig ook nog wonnen. Gelukkig konden we tijdens de lock-down daar lekker aan werken.
 
Ja ik zag het resultaat. Pratende planten! Hoe kom je d'r op!
Pokon introduceert een eigen plantenmerk. Als enorme plantenliefhebbers raakt het ons dat er zoveel planten per jaar dood gaan (toch wel rond de 34 miljoen elk jaar). Daar moest iets aan gedaan worden. Dus als Pokon - de autoriteit op het gebed van groenverzorging - een plant lanceert dan gaan we er alles aan doen dat die planten niet bij dat schrikbarende aantal gaan horen. Die planten gaan ons helpen. Zodat ze ons drukke leven kunnen overleven.
 
Da's een goed besluit. Vond Pokon zeker ook?
Jazaker. We hebben samen met het Pokon team zoveel lol gehad bij de ontwikkeling en uitrol van deze camgagne.
 
Hoe zijn de eerste reacties? Al veel pokon apps actief?
We zijn nog maar net vorige week begonnen. Op dit moment wordt de campagne nog verder uitgerold. Onder andere in outdoor. Dus het is nog te vroeg om iets te roepen. Uiteraard polsen we waar mogelijk en ons gevoel is dat de eerste stap is gezet naar een tijd waar de stem van de planten nooit meer zal verdwijnen.Dat wil ik graag geloven.
 
Even iets anders: hoe verloopt de samenwerking tussen jou en Pieter? Waarin vullen jullie elkaar aan?
Pieter en ik kennen elkaar al jaren (ooit werden we voorgesled aan elkaar op Lowlands).
Ik mag in mijn handjes knijpen dat ik met zo'n geweldige creatief en vriend mag optrekken. We hebben dezelfde kijk op het vak.
De lol zit er voor ons in om heel scherp naar toegevoegde waarde van het merk of product te kijken. De rest is bijzaak. Iets kan nog zo mooi zijn, het begint met het product.
 
Eens...
 
Samen zoeken we naar het specifieke domein. En dan kan Pieter helemaal los met ideeën.
 
Zijn er merken buiten Pokon waarop jullie een oog hebben laten vallen (of andersom natuurlijk)?
Haha. Jazeker, we zitten niet stil. Maar helaas mogen we daar nooit in ons vak over praten tot we erover mogen praten.
 
Ja, altijd hetzelfde liedje! Wil je me dan nog wel even in een notendop vertellen waarvoor voodoo.amsterdam staat?
Zeker. Ik schetste net al onze obsessie om tot een hele scherpe, onderscheidende strategie te komen. Maar een strategie is leuk, maar dat ziet de consument niet ;).
We maken daarom SWIPE STOPPING Campaigns en Content.
Wat we maken moet meteen de aandacht trekken. Of je nou concurreert met een TV reclame, een social ad of een radio spot. Je moet denken: wat gebeurt daar nou?
Misschien heb je de Pokon films al gezien :). Daar zie je dat het eerste beeld bijna een foto is. Dat shot moet al de aandacht trekken.
 
Ja, sterk. Ook die pay-off van jullie trouwens
Dank je. Swipe Stopping is het doel bij alles wat we doen.
 
Keep on going!. Dit jaar nog niet op de considerationlist voor New Kids on the Block. Maar we gaan jullie daar vast in in 2022 tegenkomen... Voor nu veel succes en dank voor je tijd!
Dank je wel Nicolette. We hebben mega veel zin in het komende jaar. En vergeet niet dat iedereen op powertodeplant.nl een Pokon Powerplant kan kopen :).
Fijne dag verder!
 
Jullie ook!