WhatsAppen met Rogier Bruggeman

09-01-2020 (16:05) - Appen met

Spannende tijden voor ZIGT en MediaScience. De twee bureaus maakten donderdag bekend dat ze samen verder gaan. Goed moment voor een Whatsapp-gesprek met de directeur van ZIGT, Rogier Bruggeman. 
 
Hoi Rogier. Gefeliciteerd met de overname. Spannende tijden voor jullie neem ik aan
Dank! Ja heel trots dat we het nu naar buiten kunnen brengen. Ik kijk enorm uit naar de samenwerking met de nieuwe collega’s van MediaScience en uiteraard ook de klanten!Zeker spannende tijden!
 
Never a dull moment 
Nee dat sowieso niet haha. 
 
Dat gaat druk worden op jullie kantoor in Hoofddorp. De nieuwe collega’s komen allemaal naar jullie toe toch? Om hoeveel mensen gaat het?
Klopt, eind januari voegen de collega’s zich bij ons in Hoofddorp. We hebben een eigen pand en gelukkig nog ruimte voor uitbreiding, dus het is geen probleem. Het gaat om alle 14 collega’s van MediaScience!
 
Dat klinkt gezellig. Blijft de naam MediaScience trouwens wel bestaan?
Het moet ook gezellig worden, de sfeer bij beide bedrijven is goed, dus dat moet goed komen. De naam MediaScience zal worden afgebouwd, we gaan vanuit 1 label opereren en dat zal ZIGT zijn. Er zit veel overlap in diensten, dus dat kunnen we sterker doen vanuit één entiteit.
 
Ah vandaar ook samen op een locatie.
Yes! Dat klopt! We willen MediaScience echt integreren en dat gaat beter op één locatie.
 
Op welke punten is er geen sprake van overlap, maar eerder uitbreiding van de expertise?
Er zitten in de focus en nuances zeker verschillen. ZIGT heeft als mediabureau de sterkste heritage op media logischerwijs. MediaScience sterker op digital, data en communicatiestrategie. Maar digital en data is binnen ZIGT ook al groot geworden de afgelopen jaren. Dat krijgt nu nog een verdere versnelling.
 
Kun je al een tipje van de sluier oplichten over mogelijk mooie gezamenlijke opdrachten of plannen?
Natuurlijk is het zo dat de alle diensten voor de klanten van zowel ZIGT als MediaScience gewoon doorgaan  en waar het kan gaan we over en weer de komende tijd expertise toevoegen. Wat ik al zei: op korte termijn is het één ZIGT. Pitches zullen we gezamenlijk aanvliegen, daar zijn we al mee begonnen en MediaScience heeft bijvoorbeeld ook vraagstukken voor de Belgische markt en omdat wij ook een vestiging hebben in Brussel haken we daar ook gelijk op aan nu.
 
Duidelijk. En de Zigt- en MediaSciencemensen moeten elkaar natuurlijk ook leren kennen. Staat er nog een leuke team building dag gepland? Of hebben jullie dat al met een groot kerstfeest gedaan?
Ja zeker! De eerste mensen zijn al komen kijken in Hoofddorp, maar we hebben op korte termijn een leuk kick-off moment met zijn allen. Omdat we het programma nog niet naar de collega’s hebben gecommuniceerd kan ik er verder nu tegen jou ook nog niks over zeggen! (Wat betreft het kerstfeest - red) Nee, het is pas na de kerst rondgekomen, dus de collega’s weten het ook pas enkele dagen.
 
Ah leuk! Ik wens jullie heel veel succes en plezier. Dank voor deze chat.
Dank je! Komt goed! En het is wat laat, maar toch nog maar even de beste wensen zo aan het eind!
 
Dank je en jij ook happy new year!