WhatsAppen met Ronald Lewerissa

05-03-2018 (15:43) - Appen met

Na achtentwintig jaar gaat mede-oprichter Ronald Lewerissa van Flex/Design nieuwe dingen doen. Reden genoeg om hem even wat vragen te stellen via WhatsApp.

WhatsApp status: geen

Hi! Mag ik je een paar vragen stellen?
Ok, wanneer?

Als het kan nu en anders moet het volgende week!
Laten we nu even proberen

Ok top, dank je
We beginnen even bij het begin

28 jaar lang was je het gezicht van Flex/Design! Lange tijd!
Ik zit nog een beetje te wachten op een vraag.

Je gaat nu iets anders doen?
Ik ben nog niet klaar met design dus ik ga zeker nieuwe dingen doen. Ik wil een beetje tijd nemen om uit te vinden wat dat precies zal gaan zijn. Wat ik wel weet dat het voor mij belangrijk is om meer focus te leggen bij het inzetten van design en design thinking voor het vinden van oplossingen voor belangrijke problemen in onze samenleving.

Mooi! Maar ga je Flex/ Design niet heel erg missen? Of ben je echt heel erg toe aan iets nieuws?
Ik zal de creatieve spirit heel erg missen. Het samen met Jeroen en ons team bedenken hoe we waarde kunnen creeren voor onze opdrachtgevers heeft altijd heel veel energie gegeven. Ik denk dat iedereen een ‘uiterste houdbaarheidsdatum’ heeft. Voordat de mijne is overschreden wil ik ruimte geven aan anderen binnen ons buro om te groeien.

Als ik kijk naar de nieuwste ontwikkelingen van design hoor ik iedereen het hebben over 'Internet of Things'. Gaat dat de wereld op een goede manier veranderen denk je?
IoT is een onontkoombaar fenomeen dat heel veel producten en diensten verandert. Het is aan ons als ontwerpers om die technologie zo in te zetten dat de wereld daar beter van wordt. Bij Generous-Minds.com zet ik me al enige tijd in om bij te dragen IoT toepassingen met een positieve impact. In transport en logistiek, in het domein van de zorg en misschien wel alle branches zal de wereld echt veranderen als gevolg van The Internet of Things.

Nice, ik ga er naar kijken, hoe wil Generous minds dat gaan doen eigenlijk? Die positieve impact?
Generous Minds is een collectief van specialisten op allerlei gebieden varierend van jurist tot designer en van bankier tot communicatie specialist. We stellen teams samen in projecten afhankelijk van de behoefte van klanten. Vanuit een gedeelde overtuiging doen we dat alleen als die projecten een positieve impact hebben. Vervolgens ondersteunen we klanten op al die gebieden die essentieel zijn voor het maximeren van de impact.

Dat klinkt heel interessant. We waren bij Fonk benieuwd naar je nieuwe plannen en Flex/ Design en wensen je veel succes! Dank voor je tijd
Ok graag gedaan