WhatsAppen met Scott Kooken

27-06-2017 (15:19) - Appen met

De jongste Nederlandse leeuwenwinnaars van 2017 heten Scott Kooken en Michael Phillips. Zij wonnen goud bij de Young Lions competitie in Cannes in de categorie Cyber. Ze waren namens RA*W en Jongehonden aanwezig in de Cote d'Azur. Het beloofde voor deze twee creatieven een week vol inspiratie, transpiratie en vooral celebratie te worden. Tijd om via de app kennis te maken met toptalent Scott Kooken, geflankeerd door partner Michael James. 

WhatsApp-status: Bel maar (k)
 
Hee Scott, Jaap hier. Ook hoi voor Michael natuurlijk. 
Hey hey. We gaan even een rustige spot zoeken. 
 
Een beetje rust is wel lekker na zo'n hectische week he ;) 
Yes, is wel even nodig :) All set. 
 
Top. Inmiddels al een beetje bijgekomen van de krankzinnige (neem ik aan) week?
Yes en nee, afgelopen Zondag teruggekomen in de avond. Maandag is het ‘normale leven’ hier bij Achtung weer begonnen. Ook de nasleep van de winst gaat nog even door merken we.
 
Van de winst of van het vieren van de winst?
Beide wel, nog niet echt de tijd gehad om rust te pakken. We worden ook best overladen met berichten en PR-dingetjes.
 
Ellendige media ook altijd met hun interviewverzoeken ;)
Yes, maar wel heel erg tof!
 
Hoe is jullie week precies verlopen? Meteen al hectiek, of kwam dat pas na het goud?
Best hectisch vanaf het begin al. Ik was op maandag ingevlogen (Michael op zaterdag) en we moesten direct naar de briefing toe. Vervolgens 24 uur doorgaan op de pitch en de ochtend erna hoorden we dat we goud hadden gewonnen!
 
Was het alleen een competitie, of is er ook een heel programma voor jullie samengesteld?
De competitie was alleen op Maandag. Zelf ben ik vanuit RA*W gegaan en daarnaast beide nog met Jongehonden. Die hadden ook nog een heel programma voor die week staan. Vanuit de competitie zelf was er daarna alleen de awardshow nog.
 
Ah, dus uitslapen was er niet echt bij. En verplicht naar het jongehondenfeest (goede verhalen over gehoord)?
Ja gisteravond even goed kunnen bijslapen! Yes, die was direct nadat we de pitch hadden opgeleverd. Was een fijne ontlading, en een heel erg goed feestje :)
 
Dat is het voordeel, jullie zijn nog jong ;)
Jonge goden :p
 
En een rijke toekomst voor je, zeker na deze week. Stromen de aanbiedingen al binnen?
Dat hopen we :). Ja, er zijn wel wat dingen binnengekomen al, vooral dat heel veel mensen je willen spreken.
 
Knijpen ze hem al bij Achtung?
Geen idee, ze zijn vooral heel erg trots op ons!
 
Haha, als helden ontvangen op de werkvloer gisteren ;)
Yes! Iedereen was erg trots ook. Ze hebben het ook meteen gevierd hier toen het nieuws binnenkwam. Heel fijn om het ook met deze fijne mensen te mogen vieren. Deze foto kregen we binnen 20 min na het nieuws. 
 
Hahaha, mooi die gouden minileeuwen ook ;) Hoe hebben jullie die jury precies overtuigd eigenlijk?
We hebben de brief spot-on beantwoord denken we. Het is een stuk meer dan een gimmick en kan het merk echt naar de volgende fase brengen. Het was ook iets wat ze meteen zouden kunnen doen, letterlijk de dag erna als ze dat zouden willen.
 
Wat is die gimmick die jullie hebben gepresenteerd?
Het was meer dan een gimmick (zoals hierboven staat ;)). We hebben op een slimme manier kickstarter gebruikt om The(Next)RED te launchen, maar daarnaast is het idee veel groter dan dat. Het is schaalbaar en zou kunnen toegepast worden op veel meer manieren.
 
Haha ja, ik vond 'wat is die meer dan een gimmick' wat vreemd staan, afijn: klinkt als iets dat niet in twee zinnen uit te leggen is. Waar kunnen we meer vinden over het idee?
Helaas staat het nog nergens online, wel hebben we het idee al een paar keer uitgelegd in een aantal artikelen. We zijn nog bezig om de case even uit te werken! 
 
We zien hem wel binnenkomen in onze mailbox ;) Wat betekent dit voor jullie toekomst? Gaat er wezenlijk wat veranderen?
Yes, kan wel even een recap sturen! Wat het betekent zijn we nog steeds aan het uitvinden. Het geeft ons vooral veel vertrouwen. We willen vooral heel erg gaaf werk gaan maken en uiteindelijk weer op dat podium staan.
 
Ook foto's van jullie ochtenden toevoegen he ;) Wij verwachten jullie uiteraard ook op dat podium de komende jaren, maar dan wel het hoogste podium. Hoe lang nog tot de eerste Grand Prix?
Ja we sturen wel een mooi recap ;) Wie zal het zeggen? We gaan er in ieder geval alles aan doen! Maar de focus moet daar niet op liggen. We willen vooral topwerk maken waar we achter staan. Vooral werk dat echt impact maakt.
 
Niet zo diplomatiek joh, 2 jaar? :p 
Hahaha, is wel de waarheid ;) Als de vraag is wanneer we het willen, zo snel mogelijk natuurlijk! Maar de focus moet niet liggen op prijzen winnen.
 
Geen hele spannende waarheid. Dat laatste ben ik met je eens, al ligt er nu wellicht wel wat meer druk op jullie schouders. Wanneer kunnen we weer wat van jullie hand verwachten?
We hebben nog een lijst met persoonlijke projecten staan die we graag af willen maken. Daarnaast zijn we met de partijen van de pitches aan het praten om het idee echt uit te werken.
 
Oh, dat zou wel cool zijn! Heb je een blijvend aandenken aan Cannes 2017 :)
Heel veel eigenlijk. We waren daar met een hele fijne groep die stuk voor stuk maatjes van ons geworden zijn. Maar het hoogtepunt blijft wel dat we het podium op mochten. 
 
Begrijpelijk. Laten we vooral stellen dat jullie jezelf, Achtung en Nederland op de kaart hebben gezet, waarvoor dank :) Ik zou zeggen: neem even je rust voor je weer in de zesde versnelling doorgaat. We kijken uit naar de recap en het werk dat nog komen gaat. 
Thanks! Heel fijn om te horen. De komende dagen even op de bank gaan liggen en het nieuwe seizoen House of Cards kijken. En Michael is nog opzoek naar een nieuwe serie, dus als je tips hebt? ;)
 
Ik ben zelf geen groot serie-kijker, maar wellicht dat lezers tips hebben (mailen kan naar jaap@fonkonline.nl)? Ik zal tips aan je doormailen ;) Hartelijk dank voor jullie tijd en veel plezier met House of Cards en serie X.
Thanksss!