WhatsAppen met Sophie Hospes

12-08-2021 (16:45) - Appen met

Jonge ondernemer Sophie Hospes opende gister The Studio Groningen, een meeting plek voor freelancers, creatieven, en iedereen die een ruimte nodig heeft om te brainstormen, op een idee te broeden of een fotoshoot te doen. De plaats is een soort extensie van haar eigen studio StudioSophieHospes. FONK sprak haar over dit project en het belang van sparren met andere creatieven en ondernemers voor inspiratie en energie.
 
WhatsApp-status: Branding & Identity | Digital & Print
 
Hi Sophie! heb je tijd om even te appen?
Hi Anne! Ja zeker leuk!

Top!
als allereerste gefeliciteerd met de opening van The Studio natuurlijk!
Dankjewel! Zoveel leuke reacties gekregen, alleen daarom voet het al als een su
Succes*

oh wat fijn! een goed begin is het halve werk
het idee voor een fysieke ruimte als klankbord voor creatievelingen is heel tof, hoe ben je daar zo op gekomen? miste je dit in Groningen?

Ja! Ik ging zelf regelmatig naar het westen voor fotoshoots bijvoorbeeld en heb ook wel eens externe ruimtes gehuurd voor afspreken met klanten van StudioSophieHospes. En vanuit daar groeide het idee dat het natuurlijk geweldig zou zijn om iets dergelijks te combineren in Groningen.

Ja precies! Want hoe precies zie je het gebruik voor je? alleen creatievelingen of een allround freelance plek?
Het is een allround freelance plek, bedrijven zouden het ook kunnen huren voor een ‘off-site’ meeting bijvoorbeeld. De inrichting is echter wel gedaan om een ruimte te creeeren waarbij inspiratie kan worden opgedaan. Ik ben ervan overtuigd dat de omgeving waarin je werkt echt van invloed is op hoe je werkt
Vanuit mijn eigen bedrijf werk ik natuurlijk wel erg veel met creatievelingen ook en die zien een eigen invulling voor de ruimte en dat is precies wat ik graag wil bereiken
Niks moet alles mag

Tof
heb je nog een beetje marktonderzoek gedaan? kijken of er animo was in de omgeving?
Ja, we hebben gekeken op het gebied van foto en content creatie, meeting rooms en co-working spaces. En deze zijn er allemaal wel in Groningen. Maar naar mijn idee niet gecombineerd, tenminste naar mijn visie
We gebruiken de ruimte nu namelijk zelf ook als deze vrij is voor ons zelf op die manier. Soms heb ik met klanten daar dan een afspraak of brainstorm sessie of maken we onze eigen content daar (foto en video)
En zo nu en dan werken we met het hele team daar een dagje!

Slim!
Dus we hebben het gebruik van de ruimte ook echt zelf getest zoals we het in de markt hebben gezet

Waar let je nou specifiek op als je een ruimte inricht om te inspireren? Welk interieur hoort daarbij?
Ik heb echt gekeken naar functionaliteit, design en comfort. Mensen die de ruimte huren moeten kunnen werken zoals ze willen, de ‘nieuwe’ manier van werken. Naast een grote werktafel met bureaustoellen hebben we hebben een lounge hoek dus je kan ook lekker op de bank werken. Het design is vooral strak zodat het niet een afleiding is als je er zit maar rustig waardoor je goed kan focussen waarvoor je daar komt.

Het ziet er op instagram in ieder geval heel goed uit
Dankje!
Er staan ook echt design meubels in waar mensen speciaal voor komen (of soms door het raam naar spieken) maar ook gewoon vintage items! Het ging er mij om als het mooi is en het past in het plaatje dan is goed! Of het nou duur en minder is
Duur of minder duur*

heel leuk!
De slogan vind ik heel goed bedacht, ‘you can sit with us’ (love mean girls haha), maar er hangt toch een flink prijskaartje aan de sessies. hoe zorg je ervoor dat het een toegankelijke plek blijft?
Haha ja leuk he! En een hele goede vraag! We opereren met StudioSophieHospes nu ook in een hoger segment en The Studio is ook een verleng stuk van mijn bedrijf. Mijn klanten kunnen daar ook terecht. We hebben ervoor gekozen om niet alleen de ruimte voor de hele dag te huren maar ook voor een halve dag om op die manier het betaalbaar te maken als je de ruimte niet voor de hele dag nodig hebt (zoals bij een fotoshoot).
We doen verder niet aan co-working contracten oid wat veel co-working spaces wel hebben.
En de prijzen hebben we gebasseerd op wat je in het westen betaald en wat je in Groningen betaald als je bijvoorbeeld alleen een fotostudio huurt.

Ja precies! Zo houd je het wel flexibel
Ja! Dit komt echt voort uit mijn tijd dat ik een co-working space huurde. De sociale connectie die je daar hebt is super en die wil ik graag aanbieden (zonder contracten dus). Ik ken zelf als ondernemer in het begin (of in een latere fase) dat je soms gewoon even behoefte hebt aan een dag waar je samen werkt met andere ondernemers of creatievelingen om ideeen uit te wisselen en dus na een dag weer weg gaat vol nieuwe inspiratie.

logisch
en er zijn natuurlijk nog The Studio Social Days
The Studio Social Days zullen gewoon op behoefte als event komen, waarbij mensen gewoon een dagpas kunnen kopen!
En misschien zit ik er zelf die dag dan ook wel

Tof!
Extra leuk natuurlijk ook voor jou om daar zelf ook weer iets uit te halen
en andersom

Precies, krijg vaak de vraag over het ondernemerschap opzich. Hoe je met tegenslagen omgaat? Hoe je nou zoveel kunt werken en altijd maar die drive hebt? Het lijkt me voor mijzelf en anderen gewoon fijn om op zo’n dag dit bespreekbaar te maken en ondertussen aan je eigen bedrijf/merk kunt werken
Dus echt de combinatie van productiviteit, fun en inspiratie

Klinkt echt heel leuk!
Nog een laatste vraag dan
Wanneer is The Studio nou echt een succes? Zou je in de toekomst meer locaties willen?
oke twee vragen dus eigenlijk

Nou voor deze keer
The Studio is voor mij al een succes na de geweldige reacties. Als ik zo kijk hoe de ruimte eruit ziet, website en instagram is dat natuurlijk voor mij ook de bevestiging dat vanuit mijn bedrijf StudioSophieHospes we de juiste dingen doen wat betreft branding! Maar daarnaast is het natuurlijk ook een succes als we straks de ruimte verhuren en het liefst met een hele diverse insteek, dus dat het straks ook wordt verhuurd aan een partij die er iets wil doen wat wij niet op de website hebben, dat zou ik echt aanmoedigen zodat we ook weer nieuwe dingen creeeren in The Studio.

Tof!
Ik hoop dat er leuke projecten en ontwikkelingen uit de bijeenkomsten daar gaan komen dan
Dankjewel voor je tijd Sophie! Fijne dag nog

Dankjewel Anne! Super leuk!