WhatsAppen met Steve Johnsen

05-04-2018 (16:59) - Appen met

WhatsApp-status: gitaar emoji


Hi Steve, Alexander van FONK Magazine hier! Gefeliciteerd met je nieuwe rol bij ANTFOOD! Zou ik je daar vandaag over mogen interviewen volgens ons WhatsApp format?
Hi Alexander! Jazeker. Leuk! Alleen ben ik vandaag tot 16u veel onderweg in de auto.. dus dat wordt lastig. Ik kan wel zeg tussen 16-17u of misschien liever zelfs later na 19u of morgenochtend. Dan heb ik sowieso de tijd. Wat jij?
 

Top, zullen we om 16u afspreken dan? Neemt niet langer in beslag dan 15 minuten! Leuk als we het vandaag nog kunnen plaatsen
Ja is goed. Doen we dat! Tot straks
 
Tot zo
Kan het iets later? Ik heb zo nog een optreden en moet nu opbouwen... 16.30u?

Is goed!

..................

Ben je er klaar voor?
Yes!

Mooi :) Als wat treed je op eigenlijk? DJ?
Vandaag als gitarist in een sessieband :)

Ah mooi. Maar gefeliciteerd met de stap naar ANTFOOD!
Dankjewel!

Je bent al meteen begonnen geloof ik?
Ik ben sinds begin deze week begonnen inderdaad

Spannend. Het zal wel weer wennen zijn, om onderdeel te zijn van een groot bedrijf?
Zekers, maar ook weer heel leuk! In Amsterdam starten we nu met z'n tweeën. In New York en Sao Paolo zijn de teams een stuk groter. Na het half jaartje freelancen is het ook fijn om weer onderdeel te zijn van een organisatie, moet ik zeggen

Ja en ze doen mooie dingen zag ik
Zekers, hele toffe portfolio en showreel
 
Wat vind je het allermooiste van jouw vak eigenlijk?
Goede vraag, meerdere dingen eigenlijk.. de creativiteit, de ideeën, en in mijn geval het snijvlak van muziek en merken. Als ik er een moet kiezen dan wel het laatste. Wanneer muziek een perfecte match kan zijn voor een campagne/brand/idee.

Maar heb je dan eigenlijk altijd wel een muziekje in je hoofd?
Ha, ja eigenlijk wel. Ik ben altijd wel met muziek bezig ja.
 
Ik was afgelopen weekend naar Ready Player One, mooie soundtrack ook (eighties) en mooi beeld van hoe Virtual Reality gaat werken. Is VR een groeimarkt, merk je?
Oh tof. Ik ben heel benieuwd, wil 'm nog zien. Ik denk van wel, maar het zal wel even duren voordat de consument VR 'dagelijks' gaat inzetten, zoals we bijvoorbeeld nu omgaan met onze apps en tools.

Ik ben heel benieuwd! Wat gaan jouw uitdagingen worden bij ANTFOOD?
Denk dat het vooral zakelijk zal worden ingezet, bijv het creëren van unieke experiences. We zijn nieuw in de markt, dus ik zal mij focussen op het bouwen van Antfood als merk, business development en het produceren van muziek. Verschillende petten, maar ik kijk er naar uit.

Heel ondernemend dus ook weer
Zekers! Dat maakt deze stap ook heel leuk vind ik. Bouwen aan iets moois.
 
Klinkt goed. Wat is de eerste concrete opdracht waar je aan werkt? Of kun je dat niet zeggen?
We doen nu een muziekproductie voor een farmaceut, en zijn voor het New York kantoor een aantal co-producties aan het doen, omdat het momenteel best druk is daar.

Mooi! Genoeg te doen dus
Dat is ook wel het mooie aan Antfood, er wordt veel in-house maar internationaal gewerkt tussen de kantoren/studios. Yes!

Dank voor je tijd
Graag gedaan!
 
Succes met optreden zo
Dankjewel!