WhatsAppen met Tijmen Mulder

22-10-2020 (14:06) - Appen met

Robot Kittens opende onlangs technical playground The Annex in Hilversum. Tijmen Mulder, co-founder van het digitaal productiebureau, nodigt creatieve nerds en vakgenoten uit om een potje te komen spelen. Wat valt er allemaal te ontdekken? We vroegen het Tijmen via WhatsApp.
 
WhatsApp-status: -
 
Hoi Tijmen, Ilja hier van FONK. Ben je er klaar voor? 
Altijd
Oké dan 
 
Jullie hebben net een technical playground geopend... klinkt goed! Wat moeten we ons daar bij voorstellen?
We hebben inderdaad recentelijk The Annex geopend. Onze technische speeltuin waar we op dit moment bezig zijn met multi-user virtual reality, motion capture, virtual production, holographic displays en andere tech-experimenten.
 
Dat klinkt heel futuristisch. Kun je wat voorbeelden geven van wat je er kunt doen?
Dat klinkt inderdaad futuristisch, dat valt op zich wel mee. Het zijn allemaal technieken die op dit moment in de wereld van tech beschikbaar zijn en gebruikt kunnen worden. En naast dat wij het heel tof vinden, willen we ook vooral dat andere partijen er kennis mee kunnen maken, en dit kunnen inzetten.
 
En wat kunnen ze dan uitproberen? Kun je een voorbeeld geven? Ik ben bijvoorbeeld wel benieuwd naar die holographic display. Zien we dan een persoon voor ons waar we doorheen kunnen lopen?
Ja, we hebben een demo staan van de Looking Glass, een holografisch display waarmee je zonder bril 3d objecten kan zien. Maar we hebben ook een prototype multiplayer virtual reality tennis-spel en een motion capture experiment. Maar ik wil ook juist dat andere creatieve technische partijen met ons komen spelen. Mijn droom is dat The Annex creatieve samenwerkingen gaat stimuleren, of faciliteiten biedt voor kleine partijen, die dit goed kunnen gebruiken.

Helaas is onze looking glass vrij klein. Het is meer formaatje smurf. Maar het is wel ideaal om producten te tonen.
 Dan moet je ons eerst laten krimpen.
 
Met welke bedrijven/ontwikkelaars zou je wel een spelletje willen spelen in de playground?
Het is altijd fijn om te spelen met onze klanten en / of concullega’s. Maar het liefst start ik projecten / experimenten met juist de kleine vernieuwende partijen.
 
Wat is er zoals vernieuwend op dit moment? Wie nodig je graag uit?
Ik denk aan partijen die bezig zijn met vernieuwende games en motion capture kunnen gebruiken. Partijen die moeten investeren in multi-user oplossingen door Corona, denk aan simulaties voor de politie of ambulancemedewerkers. Productiehuizen die hun productie-workflow door Corona verpest zien worden, en moeten kijken naar betaalbare oplossingen op het gebied van virtual production. En vooral alles waar ik nu niet aan denk.
 
Ja, je wil op ideeën gebracht worden!
Natuurlijk. Uiteindelijk wil ik ook heel graag geïnspireerd worden! Het werkt alle kanten op :)
Letterlijk sparren tijdens een spelletje virtual reality tennis.
 
Dus de playground biedt ook snelle computers en andere tools waar ontwikkelaars mee kunnen experimenteren? Ik denk meteen aan studenten die van alles kunnen uitproberen met apparatuur waar ze normaal niet zo snel toegang tot hebben?
Snelle computers, dat is niet meer zo spannend tegenwoordig. Het gaat op dit moment vooral om motion capture camera’s, absolute positietrackers, holografische displays. Maar het idee is dat de faciliteiten blijven veranderen. Iedereen met een goed idee en noodzaak is welkom. Onder het genot van een drankje, met genoeg ruimte experimenteren, socializen en filosoferen.
 
Ah weer wat geleerd 
En je krijgt mij er natuurlijk ook bij! En da's ook wat waard.
 
Kun je gewoon binnenlopen bij jullie of moet je wel even een afspraak maken? Zijn jullie coronaproof?
Zeker, dat is nu natuurlijk heel belangrijk. We hebben al met een paar partijen gespeeld. We houden het hier schoon en houden afstand. En dat werkt erg goed. Een afspraak maken is erg belangrijk in deze tijd. Dus wil je langskomen, stuur een mailtje aan annex@robotkittens.nl
 
Goed om te horen. Speel ze en dat er maar heel veel mooie dingen uit voort gaan komen!
Dank je Ilja!
Jij ook bedankt! En succes en vooral ook lots of fun in the playground!