WhatsAppen met Tom Schoufs

07-02-2019 (13:02) - Appen met

5PM won deze week de eerste poll van SAN New Kids on the Block 2018. FONK appte daarom met mede-oprichter Tom Schoufs over het succes van de YouTube Service Company en de kans om de prijs in de wacht te slepen. 


                                                                             
  WhatsApp-status: peace-teken


Ha Tom! FONK hier, ben je er klaar voor? Lunch achter de kiezen ;)?
Hi Rosa! Ja! Ik ben er helemaal klaar voor! :)


Top! Jullie kregen deze week te horen dat 5PM op de eerste plek staat in de eerste poll. Hoe voelt dat?
Ja dat is natuurlijk te gek! Wij vonden het al super tof dat we genomineerd waren. En dan de eerste plek in poll. Echt top!
 

Goed gedaan! Verwacht je uiteindelijk ook te winnen?
Uiteraard willen we winnen, maar we zijn eigenlijk al heel blij dat we geslecteerd zijn voor de longlist. We zijn pas sinds de zomer van 2018 bezig met 5PM en het is goed om te zien dat er positief naar ons wordt gekeken.


Sinds 2018 pas bezig inderdaad, maar jullie groeien
wel heel hard toch? Zo hebben jullie net twee
nieuwe partners benoemd
Ja we groeien heel hard, dat is af en toe bizar om mee te maken. Maar ook heel tof. Jelmer en ik zijn dan ook heel blij met de komst van Ronen en Peter. Zo verbreden we onze kennis op het gebied van Social Video Strategy, Monetization en social advertising op verschillende social platformen. Daarnaast zijn ook hele fijne gasten om mee te werken :)
 

Dat scheelt natuurlijk ook! Jij werkte hiervoor zelf oa voor RTL MCN, is het heel anders om voor een startup te werken?
Bij RTL en RTL MCN heb ik met ongelooflijk veel plezier gewerkt en heel veel geleerd. Maar ondernemen heeft toch een hele andere vibe dan werken voor groot bedrijf. Het is nu allemaal veel sneller en dynamischer. Daarbij voelt 5PM toch een beetje als je kindje. En daar hoort natuurlijk ook een bepaald verantwoordelijkheidsgevoel bij. Maar ik ben heel blij dat ik deze stap heb genomen :)


En als je 5PM nou toch een beetje zou mogen promoten, waarom moeten jullie dan winnen?
Haha! Dat is een goede. Ik denk dat wij echt the New Kid the Block, niet alleen omdat we nog niet zo lang bezig zijn. Maar ook omdat we vernieuwend bezig zijn met Youtube en Social Video. We richten ons niet op de productie kant van social video, maar eigenlijk alles daar omheen. Zo helpen we (brand) publishers met het realiseren van meer bereik, meer revenue en meer conversie. Je zou het kunnen vergelijken met het zendermanagement van een TV zender, maar dan op social platformen. En dit doen we al voor een aantal mooie klanten zoals, De Bijenkorf, Kieskeurig, Sanoma, Ziggo Sport, Mood for Magazines en Xite.
 

Mooie pitch! Ga je er ook nog actief voor zorgen dat die eerste plek er komt?
Als wij eenmaal in de race zitten, dan willen we ook als eerste over de finish komen. Zoals een een bekende Nederlandse Formule 1 coureur altijd zegt: " Ik doe niet mee voor plek 2 en 3 ". ;)
Nee maar natuurlijk gaan we ons best doen! :)


Haha dus toch niet alleen maar bescheiden ;)
Haha! Precies! ;)


Groot gelijk, ik wens jullie alvast veel succes! En bedankt voor je tijd :)
Was gezellig! Jij bedankt!