WhatsAppen met Tom Titulaer

28-02-2019 (15:35) - Appen met

Met een achtergrond in film en een eigen productiemaatschappij was Tom Titulaer enkele jaren geleden de geschikte kandidaat om MADE.FOR.DIGITAL (MFD) te versterken als regisseur. Inmiddels is het tijd voor een volgende stap: Titulaer werd onlangs benoemd tot creative director bij MFD. Tijd om eens met hem te appen.

                                                                   
                                                                                 WhatsApp-status: At the gym


Ha Tom! Hoe gaat ie daar? Ben je er klaar voor?
Hi Rosa, geef me 5 minuutjes!


Ok dan!
Hi!
Ik zit :)


Top! Had je nog een meeting?
Altijd haha
Ja zat even vast


Letterlijk of figuurlijk?
Figuurlijk! Een briefing call met Engeland


Leuk, gok ik! Jullie zijn natuurlijk heel internationaal

Heel leuk! We zitten overal en veel film en content productie loopt via Amsterdam.


Je bent net benoemd tot creative director, hoe bevalt het?
Het is even wennen wel! Ik stond afgelopen week voor het eerst op een set als creative director. Dan mag je ineens niet meer regisseren maar houdt je alleen het creatieve overzicht.


Is het lastig om die rol los te laten?
Absoluut! Ik ben altijd heel erg hands-on. Ik moest me als regisseur ook altijd inhouden om niet met lichtstatieven te gaan sjouwen haha! Nu is het dus veel meer aansturen en minder betrokkenheid bij individuele klussen.


Maar toch heb je ook wel weer controle als director toch? Hoe zijn je leidinggevende skills?
Controle heb ik zeker, het is gewoon een andere manier van denken. Ik vind mezelf natuurlijk een geweldige leider :) Ik geef concrete feedback en kan goed aansturen.


Uiteraard ;) Heb je ook een specifieke koers?
Ik streef naar een naadloze samenwerking met het globale MediaMonks netwerk. Het is zo'n ontzettend diverse en getalenteerde groep mensen waar ik mee omringt ben, graag wil ik van alles leren en met iedereen samenwerken. Daarnaast probeer ik de kwaliteit van al onze output zo hoog mogelijjk te houden.


Jullie zetten op het gebied van output ook vooral in op integrated production. Is het lastig om dat op elkaar af te stemmen?
Omdat we 1 bedrijf zijn is het minder lastig dan je zou denken. Vanaf de briefing wordt met de verschillende teams samen naar de klus gekeken. Het resultaat is dat op set de social assets net zo belangrijk en doordacht zijn als de TVC. Er ontstaat een soort van harmonie.


Mooi! Zelf heb je ook een achtergrond in film, helpt dat hierbij of in je nieuwe rol?
Ja absoluut! Het is zo cruciaal om filmkennis te hebben. Als je van elke tak in het productieproces weet hoe dingen werken dan kun je veel beter een inschatting maken van wat mogelijk is in welk tijdsbestek. Ik heb vroeger ook nog edit gedaan, en daar pluk ik nu nog steeds te vruchten van.


Dat is zeker handig om te kunnen. Je hebt ook wel eens fictie films gemaakt, zou je dat nog wel eens willen? Of spreekt de commerciëlere tak je toch wat meer aan?
De commerciële tak is ontzettend leerzaam; je maakt veel vlieguren en je netwerk groeit enorm. Natuurlijk heeft de jonge filmmaker in mij nog wel fictie ambities, maar voor nu vermaak ik me zeer :)


Maar als je de jonge filmmaker nog eens zou laten spreken, waar zou je dan een film over willen maken?
Ik zou graag een zwarte komedie serie maken! Lekker duister, maar wel heel herkenbare humor.


Ik zoek naar iets om het mee te vergelijken, maar kan even nergens op komen
Het zou een prachtige combinatie mogen zijn tussen Black Books, It's Always Sunny In Philadelphia, Shameless en Silicon Valley. haha


Haha ambitieus! Ik zou de serie graag zien, maar we houden uiteraard ook je werk bij MFD in de gaten! Dank voor je tijd en fijne middag nog :)


thanks! jij ook! (er zitten nooit plaatjes in "appen met") terwijl plaatjes en GIFs zo'n groot onderdeel uitmaken van de cultuur!


Goeie tip, en katten zijn altijd goed!