WhatsAppen met Twannie de Ridder van The FreeForce

31-10-2019 (16:52) - Appen met

The FreeForce, het platform voor freelancers op het gebied van marketing en communicatie, stopt ermee. Eind dit jaar valt het doek. De reclamecommunity voor 'vrije vogels’ werd te groot voor de mensen die het belangeloos draaiende houden. FONK appte met bestuurslid Twannie de Ridder over het trieste nieuws.
 
 
                                                                                          Whatsapp Status: -
 
 
Hoi Twannie. Dank dat je even tijd hebt
Heyyy Ilja:) Die maak ik graag:)
 
Wat een treurig nieuws van FreeForce
Ja, een besluit met een gebroken hart.
 
Ja dat kan ik me voorstellen. Bij mij kwam na het lezen van het bericht meteen de vraag op, kan dit niet anders?
We hebben uiteraard verschillende mogelijkheden overwogen. En daarbij ook goed gekeken naar het pad wat The FreeForce heeft bewandeld. Naar alle plannen die zijn gemaakt, uitgewerkt en geprobeerd. En daarbij konden wij niet anders dan concluderen dat daar zoveel overlap in zat. Dat 'alles' al eens was geprobeerd en dat de constructie, zoals deze nu in elkaar zit misschien niet meer werkt. Hoe pijnlijk, die conclusie ook is. Er zit nou eenmaal een uiterste rekbaarheid op het begrip vrijwillig een stichting draaien.
 
Ja het is dat vrijwillige aspect natuurlijk dat het zo zwaar maakt. Alles gebeurde naast jullie werk
ja, inderdaad. Waarbij het voor ieder natuurlijk de eerste prioriteit heeft om zijn eigen freelance bestaan te waarborgen. Voor niets gaat immers de zon op.
 
Geen freelancer dus om het werk te doen dat teveel werd? Jammer dat daar geen budget voor was, gezien het platform zo populair is. 
Hahah, nee. Om dat te kunnen bekostigen en daarbij al onze andere activiteiten te kunnen uitvoeren, moest de jaarlijkste donatie zwaar omhoog en dat wilden wij niet. Daarbij is The FreeForce ook ontstaan uit het gedachtengoed om samen sterker te zijn. Om als ondernemer samen op te gaan. Daar zit en stuk onbaatzuchtigheid in, wat deze stichting zo mooi maakte.

In het persbericht over de sluiting schrijven jullie: 'We kijken terug op een fantastische tijd. Maar vooral vooruit naar nieuwe initiatieven.' Zijn er nog plannen wat betreft The FreeForce?
Ik denk dat die er al zijn en gaan komen. Wij zijn juist inspiratie geweest voor heel veel initiatieven.
 
Dat klinkt veelbelovend! Kun je een voorbeeld geven?
Er zijn op basis van ons voorbeeld, stichtingen opgericht in het buitenland. ik verwacht dat de events die wij organiseerden nog doorgang gaan krijgen, maar dan in een andere vorm en onder een andere naam.

Kun je al een naam noemen of data voor onze lezers?
Nee, dat gaat de tijd leren. In Azie en de Uk zijn freelance collectieven opricht, waarbij wij met de initiatiefnemers contact hebben gehad over de weg die wij hebben gewandeld. Het is mooi om te zien dat men dat als inspiratiebron ziet. Daarnaast gaat de band en connectie die alle FreeForcers met elkaar hebben opgebouwd de afgelopen 9 jaar niet verloren. En daar ontstaat ook heel veel uit. Het ondernemersbloed kruipt waar het niet gaan kan.
 
Spannend dus. En voor jou en Ingrid na december rustiger tijden?
Nee joh, rustige tijden kennen wij niet. Ing is druk met het verder bouwen aan Goodday en ik focus nu op het doorzetten van mijn eigen ambities.
 
Dat is goed om te horen. We zijn benieuwd wat voor moois er wellicht nog ontstaat en bedacht wordt de komende tijd.
Wij ook en zullen helpen, waar nodig.
 
Heel veel succes met jullie werkzaamheden en het afronden van alle werkzaamheden voor van The FreeForce.
Dankjewel, die hebben wij zeker nodig:) En het jaar is nog niet om. We stoppen pas op 1 januari:)
 
Nog een paar maandjes en een kerstfeest toch? 
Ja precies.
 
Dank voor dit gesprekje!
Heel graag gedaan.