WhatsAppen met Valerie Bos

14-06-2018 (09:38) - Appen met

Valerie Bos en haar vriend Koen Kaljee hebben met hun knakworst die gemaakt wordt van wortel de Product Pitch bij Albert Heijn gewonnen. De knakwortel komt in verschillende filialen van de supermarkten te liggen nu. Een goed moment om met Valerie contact op te nemen om te spreken over dit succesverhaal.  

 

WhatsApp-status: geen

 

Hi Valerie! Drukke tijden voor jullie nu zeker?
Hi Alexander! Ja we zitten niet stil! We krijgen ongelofelijk veel reacties!


Gefeliciteerd nog met de prijs, dat moet een enorme opsteker zijn. Ooit waren vleesvervangers altijd een beetje muf en veel verder dan tofu kwam je niet. Heb je het idee dat jullie (en anderen) iets hebben opgepakt dat andere (grote) partijen laten liggen?
Dankje! Zeker, we hebben een klein half jaar gewerkt aan dit product en dan is dit toch wel een enorme beloning voor het harde werken. Ik denk dat vooral de manier waarop we dit doen bijzonder is. We komen met een herkenbaar verhaal en wijzen niet met het 'je moet minder vlees eten' vingertje. We willen laten zien dat als je moeite en liefde stopt in de bereiding van groente, dat die dan veel lekkerder worden! En leuker natuurlijk :) En we maken het niet te ingewikkeld, het is gewoon een wortel zoals hij uit de grond komt maar dan met een lekker smaakje.


Is het eigenlijk ingewikkeld om de Knakwortel te maken?
Een beetje, wij garen de wortels sous-vide en marineren deze dan in een BBQ marinade. Iets wat je thuis niet zo snel doet. Maar de consument koopt de wortel kant en klaar en hoeft hem alleen nog te bakken of te grillen.

 

Met de toegenomen vraag en publiciteit, lijkt het me best wel alle hens aan dek om de productie op te schroeven? Staat er inmiddels ergens een fabriekje?
Haha, ja de tijd van zelf in de keuken staan is gelukkig voorbij! We hebben een fantastische producent hier in Nederland die onze wortels produceert. Donderdag wonnen we de prijs en gister, maandag dus, lagen we al in het schap!


Wat goed, ik zag het al. De eerste Albert Heijn is aan het Gelderlandplein toch, in Amsterdam?

Yes!


Je hebt zelf een campagnebureau, gaat dat nu helemaal op in deze nieuwe onderneming?
Voorlopig kan ik het goed combineren! Met mijn bureau organiseer ik evenementen en marketing campagnes dus enige ervaring daaruit helpt mij wel bij het starten van deze nieuwe startup! En gelukkig doe ik het niet alleen, ik heb Koen (de co-founder) en onze chef logistiek Danny met wie ik dit feest mag houden :)


Dus alle marketing doen jullie zelf?
Ja, we hebben tot nu toe alles zelf bedacht, ontworpen en ontwikkeld. De stap naar de producent was daarom ook spannend omdat het dan echt groot wordt.


Ik ben heel benieuwd hoe ze smaken. Al bezig met andere varianten?

Kom er dit weekend (gratis) eentje proeven tijdens het Floriade Festival! We hebben veel ideeen, zoals een pittige variant. Maar we gaan eerst deze eerste tot een succes maken en daarna breiden we uit! 


Top! Daar gaan jullie vandaag voor opbouwen toch?
Klopt! In Almere, 16 en 17 juni. We sluiten mooi aan op het thema 'Food van de toekomst'


Mooi. En wat heb je persoonlijk eigenlijk met vegetariër zijn? Wat is jouw visie daarop?
Ik denk dat het voedselsysteem waarmee we nu leven niet klopt. Er is geen balans meer, mensen raken vervreemd van hun eten en de manier waarop we omgaan met de natuur vind ik niet oké. Maar die thema's moeten weer 'behapbaar' gemaakt worden en met Knakwortel leveren we daar denk ik een positieve bijdrage aan!


Goed verhaal! En heel veel succes. Dank voor je tijd.
Dankjewel!