WhatsAppen met Wytze de Haan

07-06-2018 (13:22) - Appen met

The Next Web Conference is alweer achter de rug en was dit jaar met vijftienduizend bezoekers weer groter dan vorig jaar. Wat gaat de toekomst ons brengen, ook met de nieuwe eigenaren van het Westergasterrein? En wat zijn de belangrijkste ontwikkelingen geweest? Reden om even contact te zoeken met Wytze de Haan, die TNW al heel wat jaren organiseert.

 

WhatsApp-status: Can't talk, WhatsApp only

 

Hey Alexander, ik ben er klaar voor. Kom maar door!


Yes! Ben je er nog? :)

Nu weer wel!


Mooi!
 Vertel, The Next Web, was het dit jaar groter dan vorig jaar?
Zeker. We zijn van 12.500 naar 15.000 bezoekers gegroeid en van 4 naar 6 hoofdpodia. Ieder jaar verbaas ik me weer hoeveel mensen dat zijn als je ze de poort van het evenement door ziet lopen.


Is het nog wel te doen dan, op het Westergasterrein?

Het is vooral logistiek heel erg lastig om alle leveranciers het terrein op te krijgen zonder dat we de bezoekers van het park teveel belasten.


Maar het is gelukt :) 
Gaan er dingen veranderen met de nieuwe eigenaar van het terrein, Duncan Stutterheim, denk je?
Ik denk dat we dit jaar wel op bepaalde momenten tegen de grenzen van het park aan gedrukt hebben om het waar te maken, maar inderdaad: gelukkig is het gelukt en stond het er allemaal weer. Ik denk dat we met Duncan en Lisca eigenaren hebben die met ontzettend veel liefde voor Amsterdam met het Westerpark zullen omgaan. Ook niet onbelangrijk: ze zijn innovatief en begrijpen hoe ondernemers werken. Ik denk dat die combinatie gaat zorgen dat ze in de toekomst nog veel meer kunnen betekenen voor zowel bewoners als ondernemers van het Westerpark. En ze hebben een hele mooie 'niet lullen maar poetsen mentaliteit Wat ik leuk vind aan TNW Conferentie is dat je op het ene moment met een hele jonge programmeur uit Polen zit te praten met z'n eigen bedrijf en het andere moment met hele grote internationale partijen Hoe zorg je dat de start-up mentaliteit behouden blijft?

Dat zit echt in het DNA van het evenement verweven. Ik denk dat mensen van alle tech-achtergronden TNW Conference waarderen vanwege het innovatieve maar ook het ongedwongen karakter.


Je doet dit al best een tijdje, wat zijn de belangrijkste veranderingen geweest?

In mijn beleving zijn dat er twee; vroeger waren we een internet conferentie voor tech-nerds, nu is technologie een onderdeel van elk bedrijf. Wij hebben bezoekers van Coca-Cola, Lush en ABN Amro die allemaal komen omdat ze erachter willen komen hoe de toekomst van technologie hun werk gaat beinvloeden.
Mensen bij elkaar brengen is niet meer genoeg. Als evenement moet je je kunnen differentieren door hele bijzondere live-ervaringen neer te zetten en door het meetbaar te maken wat de ROI is van je bezoek (leads/inspiratie/kennis).


En wat zijn de trends? Hoe ziet TNW er over tien jaar uit? Gaan mensen dan naar jouw idee nog steeds op pad om elkaar te ontmoeten?

Haha, mensen die roepen dat live events de komende 10 jaar vervangen worden door ontmoetingen online zeggen dat meestal omdat ze je hen hun teleconference service komen verkopen. Hoe meer van ons leven online geregeld gaat worden, hoe meer we behoefte zullen hebben om fysiek te ontmoeten.
Maar de lat gaat wel steeds hoger liggen om daar iets bijzonders van te maken..


Een uitdaging! Top. 
Dank voor je tijd.
Yes, jij ook bedankt! 


Veel succes alvast weer met de voorbereidingen

Ja, eerst nog even vakantie.


Lekker!