BBK/Door Vriendschap Sterker scoort tweede plek op B Corp ranking

BBK/Door Vriendschap Sterker scoort tweede plek op B Corp ranking

14-09-2021 (12:17) - Bureaus

BBK/Door Vriendschap Sterker is B Corp sinds 2015 en heeft haar tweede hercertificatie als B Corp binnen. Het bureau doet het goed in de B Corp-ranking: het is het op-één-na hoogst scorende bureau van Amsterdam.
 
"Het behalen van een B Corp-certificering gaat verder dan alleen een vegetarische lunch serveren", vertelt Liset van Doorn, partner en strateeg bij het bureau. "Je houdt je met heel veel thema’s bezig – ook onderwerpen waar je in eerste instantie misschien niet aan denkt. Bijvoorbeeld hoe lokaal je als bedrijf actief bent, wat in je statuten staat, hoe transparant je bent naar je omgeving en in hoeverre je full- en parttimers hetzelfde behandelt."
 

Meetbare impact

BBK/Door Vriendschap Sterker is al sinds 2015 B Corp, toen nog samen met een handjevol andere bedrijven in Europa. Sindsdien is de B Corp-beweging hard gegroeid. "Dit keer wilden we een grote stap zetten", zegt Van Doorn. "Dus onderzochten we hoe we als bedrijf innovatiever kunnen worden. Dat uitte zich in de ontwikkeling van ons impactmodel. Met dit model maken we de resultaten van onze campagnes inzichtelijk en tastbaar. Door de resultaten te koppelen aan de Sustainable Development Goals, kunnen we onze klanten strategieën adviseren waarmee ze meer impact maken."

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch