BNR Nieuwsradio aan de slag met SMART Radio

10-07-2017 (09:58) - Bureaus

BNR Nieuwsradio gaat de komende twee jaar werken aan SMART Radio. Daartoe heeft het radiobedrijf financiering gekregen uit het Digital News Initiative (DNI) van Google. Het technologiebedrijf stelt geld uit het fonds beschikbaar voor journalistieke projecten. 

Hoofdredacteur Sjors Fröhlich is enorm blij: “Het DNI-fonds van Google geeft BNR de mogelijkheid om te werken aan een optimaal, slim, gepersonaliseerd radiostation. Daarmee loopt BNR - na het podcastplatform - opnieuw voorop in innovatie in het Nederlandse medialandschap.” 

doel
BNR SMART Radio stelt zich ten doel om luisteraars te voorzien van een volledig gepersonaliseerde playlist, gevuld met relevante en automatisch gegenereerde audiofragmenten. De fragmenten komen uit programma’s en podcasts van BNR. Het model wordt gebaseerd op de allernieuwste ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie en ‘machine-learning’. “Dit zal het luisteren naar radio wezenlijk veranderen. Het is geweldig dat we hier door de ondersteuning van Google vorm aan kunnen geven”, aldus Fröhlich.

 


RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch