Bossche partners tekenen voor Social label productlijn

12-05-2017 (08:30) - Bureaus

Drie Bossche partners kondigen hun samenwerking officieel aan. Social label heeft het Bossche ontwerpersduo Kranen/Gille gevraagd om een design productlijn op maat te ontwerpen voor Weener XL, het werk- en ontwikkelbedrijf van de Gemeente‘s-Hertogenbosch.


nieuwe kansen 

Stichting Social label ontwerpt arbeid om waardering en nieuwe kansen te creëren voor mensen die aan de zijlijn staan. Het ondertekeningsmoment vindt plaats op een bijzondere plek, midden in de expositie van Kranen/Gille in Het Noordbrabants Museum. Hun eerste solo-expositie die nog t/m 14 mei te zien- is een mix van prototypes, vrij werk en producten voor design labels van de afgelopen tien jaar.


Social label beweging groeit

“Er zijn veel talenten en pioniers in Den Bosch op het gebied van design en sociale innovatie. Samen met deze Bossche partners kunnen we weer een mooi voorbeeld geven. Tijdens de Dutch Design Week (21-29 oktober 2017) in Eindhoven presenteren we het designproduct aan het publiek”, Petra Janssen en Simone Kramer, initiatiefnemers Social label.


tiende productlijn

De designcollectie van Social label krijgt hiermee de tiende productlijn erbij. Via het maken van aantrekkelijke designproducten op maat voor de mens verbeelden we een andere kijk op werk en meedoen. Ook de lokale maakindustrie krijgt hiermee een impuls. De Social label producten worden gemaakt door werkplaatsen verspreid door heel Nederland. Werkplaatsen -zowel in de zorg als maakbedrijven- en ontwerpers verbinden zich aan het platform van Social label om samen de beweging naar een mensgerichte (maak)economie te onderstrepen.

samenwerking Weener XL
Al vanaf de opening van het Werkwarenhuis (mei 2015) werkt Social label samen met Weener XL, het werk- en ontwikkelbedrijf van de Gemeente ‘s-Hertogenbosch. Zo zijn er in het doorstroomhuis bij Social label werkervaringsplekken. Mensen doen mee in ondersteunende horeca, designshop en verschillende activiteiten in het Werkwarenhuis. Ook klussen en bouwen mensen mee aan deze culturele hotspot, door bijvoorbeeld schilderwerkzaamheden uit te voeren. Sjoerd van het Erve: “De samenwerking met Social label krijgt met deze design productlijn verder vorm. Het is bijzonder om samen met topontwerpers kwaliteitsproducten te kunnen maken en zo aantrekkelijk werk te  creëren voor onze mensen." 

ontwerpersduo Kranen/Gille
Jos Kranen en Johannes Gille:“Samenwerken met Social label komt ons voor als een avontuur met de allure van een jongensboek. We zien uit naar het samenwerken met WeenerXL, alsof het ons eigen fabriekje is van waaruit we samenwerken met de makers. Social label voegt naar onze mening de vele aspecten van social design samen tot een sluitend geheel waarbinnen de makers en hun ontwikkeling centraal staan. Daar vinden wij een link met onze eigen ontwerppraktijk. Een verhaal met een begin, eind en vooral, een uitkomst.”

 


RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch