Colours neemt Mangrove over

22-08-2017 (08:05) - Bureaus

Colours verstevigt haar positie in de digitale branche met de overname van Mangrove. Colours zet met de overname een volgende stap in haar 2020 ambitie, groei naar een van de grotere digital agencies in de Nederlandse markt, gedreven vanuit strategie, realisatie en conversie optimalisatie (plus 20%). De naam Mangrove, al 20 jaar een begrip in de online wereld, blijft gehandhaafd.


beide bureaus 20 jaar actief

Met klanten als Unicef, De Hartstichting, Rode Kruis (internationaal), KNMI, Universiteit Utrecht, TU Delft, Omron, Essent en Stayokay is Mangrove een serieuze speler in de markt. Er werken 30 mensen.
Jorg Verweij, CEO Colours: “Beide bureaus bestaan dit jaar 20 jaar en hebben dezelfde ontwikkelingen meegemaakt. Niet alleen voor wat betreft technologische innovatie, ook voor wat betreft aanpak (waterval / scrum) en markt-ontwikkeling. Colours is de kant op gegaan van ‘operational efficiency’ en Mangrove die van de ‘ultieme gebruikservaring'. Gebruikservaring en digitale strategie zijn steeds vaker onderwerpen op directieniveau. Met collega’s van Mangrove versterken wij onze strategische en creatieve slagkracht. Geografisch is het ook ideaal, veel van onze klanten zijn gehuisvest in Rotterdam en dat gaat prima samen met ons huidige kantoor daar."
 

 FIT digital natives

Mangrove oprichters Robert Leefmans, Roel Schiefelbusch en Oscar van Veen zijn blij dat ‘hun’ agency na 20 jaar onder de vleugels Colours een volgende fase in gaat. Van Veen: “We hebben de afgelopen jaren actief gezocht naar aansluiting. Als boutique agency biedt je binnen een groep meer. De medewerkers kunnen zo samen acteren op een hoger niveau. Met de combinatie tussen Colours en Mangrove spelen ze nu in een andere league. Zelf kruipen Van Veen en Schiefelbusch met FIT digital natives nog dichter op de klant door een flexibel inzetbare pool van online professionals die on site werken. Leefmans trekt de kar bij Notificare.com, marktleidend Mobile Marketing Platform.
 

135 professionals

Bij Colours werken (na de overname) 135 digitale professionals. Colours werkt onder andere voor klanten als Eneco, Stedin, Schouten & Nelissen, De Goudse Verzekeringen en Vitens. Colours verwacht dit jaar verder uit te breiden door een of meerdere overnamen. Colours is onderdeel van United BV.

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch