Considerationlist SAN New Kids on the Block 2021 bekend

08-02-2022 (10:30) - Bureaus

SAN | Stichting Adverteerdersjury Nederland, B&BA en FONK hebben de Considerationlist in aanloop naar de uitreiking van het SAN New Kids on the Block Accent 2020 samengesteld. 23 Kandidaten/bureaus voldoen aan de criteria.

De bureaus die in aanmerking kwamen voor de Considerationlist SAN NKOTB 2021 voldoen alle aan de volgende criteria:

* maximaal drie jaar oud
* here to stay
* innovatief/vernieuwend in werkwijze
* werk dat er toe doet en klanten die er toe doen.
 
Het is in deze competitie niet noodzakelijk dat er is ingezonden voor het SAN Jaarboek.
 

Enquetes & publiciteit

Van maandag 14 februari tot en met vrijdag 4 maart zullen op fonkonline drie enquêtes gehouden worden. Dan hebben de lezers van FONK de gelegenheid op hun favoriete bureaus te stemmen. De enquêtes blijven elk een week live op fonkonline.
 
De bureaus met de meeste stemmen uit iedere reeks presenteren zich op fonkonline in een Whatsapp interview.
 
In FONK magazine 333 (verschijnt 16 maart) presenteren de 15 best scorende bureaus zich in een short story. Deze verhalen worden in het juryproces van april door de jury meegenomen in hun oordeel. Deze 15 bureaus vormen samen de Longlist.
 

Van Longlist naar Shortlist

De 15 bureaus van de Longlist worden door de Hoofdjury beoordeeld aan de hand van White Papers, de interviews van FONK en aan de hand van hun websites.

De Hoofdjury komt op 28 maart bijeen om de 15 bureaus tvan de Longlist tegen het licht te houden en te bespreken. Hierna volgt een stemming waaruit de Shortlist van 6 bureaus wordt samengesteld. Deze 6 bureaus worden in de voorbereidende fase naar hun live presentatie gegeleid door één van de drie coaches.
 

Presentaties

Op 19 april geven die 6 kandidaten een presentatie voor de Hoofdjury en de Vakjury. Beide jury's leggen hun oordeel vast in een persoonlijk juryformulier. De weging is 50% Hoofdjury en 50% Vakjury. Mochten de stemmen staken, geeft de mening van de Hoofdjury de uiteindelijke doorslag. De 3 finalisten worden op 19 april ter plekke bekend gemaakt.
 

De winnaar

De uiteindelijke winnaar van de SAN New Kids on the Block 2021 verkiezing wordt dus op 19 april gekozen, maar wordt pas bekend gemaakt op donderdag 2 juni 2022 tijdens de Uitreiking van de SAN Accenten in Studio 21 in Hilversum en de winnaar ontvangt dan het SAN New Kids on the Block Accent 2020.
 

De Considerationlist

De 24 kandidaten/bureaus in alfabetische volgorde Considerationlist SAN NKOTB 2021:

Calamity Jane
Cut the Code
For You Agency
Friends & Foes
Good Business
GoodKarma Agency
Granny
Here
Higuita
Just Another Network
Lichting
Mad Avenue
Molecule Social
New Era Consultancy
One:Nil
The Brand Father
The Fully Bookers
The Golden Tigers
This Agency
Toko Agency
videOrbit
W Creative
Wars
 
fotografie Green Food lab, winnaar 2020:  Paul Ridderhof

 


Media

Marketing

Economisch