David Hockneys wereldberoemde schilderij komt tot leven op het Museumplein

David Hockneys wereldberoemde schilderij komt tot leven op het Museumplein

14-03-2019 (10:08) - Bureaus

Naar aanleiding van de populaire tentoonstelling Hockney – Van Gogh: The Joy of Nature brengt het Van Gogh Museum het iconische schilderij The Arrival of Spring in Woldgate van David Hockney tot leven op het Museumplein in Amsterdam.


Op 20, 21 en 22 maart om 20 uur transformeert de kolossale lichtkunst van kunstenaarscollectief Blauwe Uur en de live muziek van harpist Remy van Kesteren het Museumplein van een koele winteravond naar een levendige voorjaarsdag met de Arrival of Spring LIVE. Een vrij toegankelijk spektakel, mede mogelijk gemaakt door Van Lanschot.


gigantische projectie

Op 20, 21 en 22 maart wordt een van de hoogtepunten van de tentoonstelling Hockney - Van Gogh, het beroemde schilderij The Arrival of Spring in Woldgate, East Yorkshire in 2011 (twenty eleven) op spectaculaire wijze geprojecteerd op de Museumpleinzijde van het Van Gogh Museum. Door zijn imposante formaat neemt de projectie je op in de natuur, alsof je midden tussen de metershoge bomen staat.
 

Remy van Kesteren

Tijdens de spetterende lichtshow The Arrival of Spring LIVE brengt harpist Remy van Kesteren een track van zijn nieuwe album Shadows ten gehore die hij speciaal voor de gelegenheid hercomponeerde. Van Kesteren: ‘Het stuk is geïnspireerd op de schilderijen van Hockney. Zijn werk, zijn kleuren, die zijn bijna hallucinerend. Eerder deze maand heb ik David Hockney ontmoet op de opening van de tentoonstelling, waar ik het nummer ook speelde. Dat was voor mij een heel bijzonder moment!’
 

champagne

Lichtshow Arrival of Spring LIVE is een ode aan het voorjaar. Voor zowel David Hockney als Vincent van Gogh zijn de lente en de natuur belangrijke onderwerpen. ‘Iedereen houdt van het voorjaar. Alles komt uit en staat omhoog. Het is alsof de natuur een erectie heeft. Alsof er champagne over struiken is gegoten!’


lichtshow Museumplein

Arrival of Spring LIVE is te zien om 20 uur op het Museumplein in Amsterdam en duurt ongeveer 20 minuten. Rond 20.30 uur wordt de lichtshow herhaald. Op 20 en 21 maart speelt Remy van Kesteren live, op 22 maart is zijn muziek te horen, maar wordt er niet live gespeeld.
 

Gratis toegang Van Gogh Museum 

Tijdens Arrival of Spring LIVE op 20 en 21 maart is de tentoonstelling Hockney - Van Gogh: The Joy of Nature in het Van Gogh Museum tussen 18 en 22 uur vrij toegankelijk. Gratis tickets zijn online te boeken en aan de deur verkrijgbaar (let wel, vol = vol). Op vrijdag 22 maart is het museum tot 22 uur geopend en geldt de reguliere toegangsprijs.
 
Tentoonstelling Hockney – Van Gogh: The Joy of Nature is t/m 26 mei te zien in het Van Gogh Museum.
 
 
credit
David Hockney "The Arrival of Spring in Woldgate, East Yorkshire in 2011 (twenty eleven)"
Oil on 32 canvases (36 x 48" each), 144 x 384" overall
© David Hockney, Photo Credit: Richard Schmidt
Collection Société des Amis du Musée national d'Art moderne, Centre Georges Pompidou, Paris
De video wordt geladen, een moment...duurt het te lang, refresh dan even.

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch