DDA roept digitale bureaus op voor benchmark

19-12-2019 (15:53) - Bureaus

Branchevereniging Dutch Digital Agencies (DDA), online uitgeverij IDG en managed hostingprovider True onderzoeken de huidige staat van digitale bureaus in Nederland. Aan het onderzoek doen ruim 100 digitale bureaus mee.
 
De deelnemende bureaus zijn over het algemeen betrokken bij de strategie en ontwikkeling van digitale producten en diensten zoals websites, e-commerce-omgevingen en (SaaS-) applicaties. Zij werken doorgaans samen met middelgrote bedrijven tot grote corporates. 

In het onderzoek wordt onder andere gevraagd naar de verwachte groei, aantal personeelsleden, de relatie tussen klant en opdrachtgever, technologie & innovatie, interne efficiëntie en binding en behoud van digitaal talent. Ook wordt aandacht besteed aan inzet van technologie zoals voice search, augmented reality, kunstmatige intelligentie, machine learning, Internet of Things, chatbots en de fundamentele technologie die hierbij belangrijk is, zoals (public & hybrid) cloud, continuous integration & development, Kubernetes en containertechnologie. 
 
Op dit moment worden alle onderzoeksgegevens verzameld. Meedoen aan het onderzoek is nog mogelijk via de website van het onderzoek. In het eerste kwartaal van 2020 worden de resultaten gedeeld met de deelnemers via een evenement en later via de website.

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch