De vijf Finalisten Who to Watch 2018 die je mòet kennen

29-10-2018 (14:18) - Bureaus

Over  een maand verschijnt de FONK50 Beste Bureaus 2018. Ook dit jaar presenteren we weer de vijf Finalisten van Who to Watch 2018. Zij wisten als 'break through' agencies ook zònder gevalideerd onderzoek van Multiscope door te dringen tot de bureautop van de FONK50. Over welke 5 bureaus hebben we het en hoe bereikten zij deze unieke positie binnen de elite van de Nederlandse bureauwereld?


Veertien bureaus prijken in FONK magazine 244 op de Who to Watch 2018 kandidatenlijst. De bureaus die deze lijst wisten te bereiken, hadden sowieso al een bewezen streep voor op de creatieve start-ups, de effectieve vechtersbazen en de onvermoeibare digital natives die zich jaarlijks in de kijker van de marketeer proberen te spelen. 


kritisch panel

De veertien hadden vervolgens 3 hordes te nemen voordat zij het predikaat Finalist Who to Watch 2016 opgespeld zouden krijgen. Kritische profesisonals en redactie, en een zo mogelijk nog kritischer panel van freelancers & externen, plus een selecte groep adverteerders velden de afgelopen weken hun oordeel. 


de vijf beste

De vijf bureaus die de toets der kritiek in iedere ronde glansrijk wisten te weerstaan, zijn in alfabetische volgorde: 

Dotcontrol (finalist)

Emakina (finalist)

Fama Volat (finalist)

Gravity (winnaar)

Pünktlich (finalist)

 

FONK50 & New kids on the Block

Deze vijf bureaus dragen het komend jaar het predikaat Finalist Who to Watch 2018. Zij krijgen  een prominente plek in de uitgave FONK50 Beste Bureaus 2018, die eind november het licht ziet. Gravity en Pünktlich (beide niet ouder dan drie jaar) worden door de redactie van FONK bovendien voorgedragen voor de considerationlist SAN New Kids on the Block die in 2019 weer van start gaat.


Wil je meer weten over de 14 bureaus die kanshebber waren in de bureaucompetitie Who to Watch 2018? Kijk hier.


Wil je meer weten over de opzet van de bureaucompetitie  Who to Watch 2018? (ga naar FONK magazine 244).


RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch