De vijf finalisten Who to Watch 2019: deze bureaus wil je kennen

15-10-2019 (15:45) - Bureaus

Eind november verschijnt de FONK50 Beste Bureaus 2019. Ook dit jaar presenteert de redactie vijf Finalisten van Who to Watch. Zij wisten als 'break through' agencies ook zònder gevalideerd onderzoek van Multiscope door te dringen tot de FONK50. Over welke 5 bureaus hebben we het en hoe bereikten zij deze unieke positie binnen de elite van de Nederlandse bureauwereld?


Vijftien bureaus prijkten in FONK magazine 269 op de Who to Watch 2019 kandidatenlijst. De bureaus die deze lijst wisten te bereiken, hebben de afgelopen twaalf maanden genoeg aandacht van de redactie getrokken om in hun ontwikkeling te volgen. Sommige bureaus verdwijnen of worden overgenomen. Andere blijven en groeien door en melden zich bijvoorbeeld aan bij het jaarlijks terugkerende bureau klanttevredenheidsonderzoek van FONK, waarvan we de resultaten in november in de FONK50 en in december in de jaaruitgave RED alert publiceren. De criteria om wat de redactie betreft in aanmerking te komen voor de bureau-lijst Who to Watch:

• Zichtbaarheid in de media
• Klanten die ertoe doen
• Een duidelijke (inspirerende) propositie
• Een energiek en veerkrachtig management met bewezen talenten.

De vijftien geselecteerde bureaus hebben de gelegenheid zich in FONK 269 te presenteren. De vijf bureausdie de meeste views wisten te realiseren in de digitale editie en op de social media, worden beloond nu met exposure in de FONK50 en in de jaaruitgave RED alert. Het RED alert bereikt jaarlijks onder meer ruim 750 marketeers en brandowners die zich over de bureauwereld willen laten informeren en die ook hun input hebben geleverd bij het onderzoek dat in opdracht van FONK door Multiscope wordt uitgevoerd. Leuke bijkomstigheid voor bureaus die het predikaat Who to Watch hebben verdiend en die drie jaar of korter bestaan: zij worden door FONK voorgedragen voor de Consideration List van New Kids on the Block competitie van 2019.
 

De vijf beste

De vijf bureaus die de toets der kritiek glansrijk wisten te weerstaan en die in brede zin de aandacht wisten te trekken, zijn in alfabetische volgorde:

Gowtu

Gracious

Hibou

Label A

Tom Orrow


FONK50 & New kids on the Block

Deze vijf bureaus dragen het komend jaar het predikaat Finalist Who to Watch 2019. Zij krijgen een prominente plek in de uitgave FONK50 Beste Bureaus 2019, die eind november het licht ziet. Hibou, Gowtu en Tom Orrow (alle drie niet ouder dan drie jaar) worden door de redactie van FONK bovendien voorgedragen voor de Considerationlist SAN New Kids on the Block die in 2020 weer van start gaat.


Wil je meer weten over alle vijftien bureaus die kanshebber waren in de bureaucompetitie Who to Watch 2019? Lees dan FONK magazine 269. Heb je geen abonnement? Profiteer dan van ons gratis kennismakingsabonnement van drie maanden!

 


RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch