Dept behaalt B Corp certificering

Dept behaalt B Corp certificering

21-10-2021 (17:16) - Bureaus

Dept is een gecertificeerde B Corporation. B Corps (kort voor Benefit Corporations) zijn bedrijven die hun producten of diensten inzetten voor een betere wereld. Andere bedrijven die onderdeel zijn van de community zijn Ben & Jerry’s, Patagonia en Allbirds; organisaties die een positieve bijdrage maken.

Dept heeft flink wat veranderingen moeten maken om in aanmerking te komen voor de certificering. Het is net zo rigoureus als een financiële audit en volledige transparantie is van essentieel belang. B Corp beoordeelt je bedrijf aan de hand van een aantal categorieën, waaronder duurzaamheid, energieverbruik, diversiteit en werkomstandigheden. Er moeten bergen informatie vanuit de gehele organisatie verzameld worden. Daar vanuit creëerde het B Corp-team de Dept Impact strategy en werd het certificeringsproces volbracht.


Merken met impact

B Corp voorzag het bureau van een onafhankelijke auditor en een kader om hun impact te beoordelen, verbeteren en om te garanderen dat we verantwoording afleggen aan de merken waar ze mee samenwerken.
 

Doelen

Drie doelen leiden het bureau vanuit de certificering: het klimaat beschermen, verantwoorde productie en consumptie stimuleren, en een diverse en inclusieve samenleving.
 

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch