Dit zijn de nominaties voor een Lamp in 2017

13-03-2017 (21:22) - Bureaus

ADCN-bestuursleden David Snellenberg en Jelani Isaacs hebben in Club ADCN de nominaties voor de 50e editie van de ADCN Awards bekend gemaakt. In totaal zijn er door de ADCN Vakjury en Ledenjury 229 nominaties gekozen uit 958 inzendingen verdeeld over 33 categorieën. The Next Rembrandt, (JWT Amsterdam/ING)  Het Gewoontedier (Selmore/ASN Bank) en All of Artis (Part of a Bigger Plan/Artis) gaan met de meeste nominaties aan de haal.


De nominaties voor de Talent en Impact categorieën worden eind maart bekend gemaakt. De Uitreiking van de Lampen vindt plaats op 13 april in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Het volledige overzicht van de nominaties per categorie staat op adcn.nl. 

20% groei
Het aantal inzendingen bij ADCN is met 20% gegroeid ten opzicht van 2016, met een sterke groei in met name Design en Craft (onder meer film, fotografie en illustratie). ADCN heeft ook veel nieuwe inzenders aangetrokken, met name digitale shops, craft studio’s en productiemaatschappijen. Het aantal nominaties is ten opzichte van het aantal inzendingen in verhouding gelijk gebleven.
 
Managing Director Dinesh Sonak: 'De nominaties zijn de top 25% scores van de Vakjury en Ledenjury samen. De collectie geeft een mooi en compleet beeld van de creative zeitgeist van 2016. Alle nominaties worden gepresenteerd in het ADCN Jaarboek en de ADCN Gallery (online). Met dank aan het scouting werk van vele juryleden, ambassadeurs en partners hebben wij veel nieuwe inzenders enthousiast gemaakt om mee te doen aan de Lampen.'
 
meest genomineerd
Het project The Next Rembrandt van J. Walter Thompson Amsterdam voor ING heeft 11 nominaties (in zowel Advertising, Design, Craft als Next). Het Gewoontedier van Selmore en Ambassadors voor ASN Bank heeft 6 nominaties en Christian Borstlap (Part of a Bigger Plan) heeft met zijn project All of Artis voor ARTIS ook 6 nominaties. De meest genomineerde bureaus/studio’s zijn:
 
J. Walter Thompson Amsterdam (16),
TBWA\Neboko (15),
DDB & Tribal Amsterdam (14),
Ambassadors (12),
Dawn (11),
Halal (9),
INDIE Amsterdam (8),
Part of a Bigger Plan (7).
 
Climate Creativity Challenge
De jurering voor de Talent en Impact categorieën gaat nog plaatsvinden. Voor de Talent Lamp presenteert ADCN samen met What Design Can Do (en Jonge Honden en RAW University) een Climate Creativity Challenge. Creatieve talenten worden uitgedaagd om creatieve oplossingen (campagnes, producten, diensten) te bedenken die vleesconsumptie en de impact op het milieu gaan verminderen. Inzendingen zijn nog open tot en met 21 maart.

 
ADCN houdt de presentatie van de Lampen voor het eerst in meer dan twintig jaar weer in Carré. Tickets zijn vanaf vandaag te koop via Eventbrite. O.a. De Jeugd van Tegenwoordig gaat optreden in Carré.

 
alle nominaties 
Klik hier voor de volledige nominatielijst.

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch