Duits ShowHeroes neemt Streamads over

06-07-2020 (09:22) - Bureaus

Het Amsterdamse online-video-advertising bureau Streamads is voor een onbekend bedrag overgenomen door het Duitse ShowHeroes, een van de grootste digitale videoplatformen in Europa. Met de overname creëert ShowHeroes SE het eerste alternatief voor Google en Facebook op het gebied van online video advertising in de Nederlandse markt. ShowHeroes groeit door de overname van het Amsterdamse bureau uit tot een Europees netwerk van 10 landen, waaronder Duitsland, Oostenrijk, Groot-Brittannië, het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland en Frankrijk.
 

Kennis van de Nederlandse markt

ShowHeroes is geen onbekende in de Nederlandse markt. Zo werkt het bedrijf, dat vooral bekend staat om zijn database met meer dan 35.0003 zelfgeproduceerde videoproducties en gepatenteerde, onafhankelijke,AI-matching advertentietechniek, al enkele maanden samen met prominente Nederlandse adverteerders en uitgevers. Het testen van een markt is een vast onderdeel van de overnamestrategie van het jonge en snelgroeiende techbedrijf. Het geeft hun essentieel inzicht in de markt en de belangrijkste spelers op het gebied van lokale supply en demand-video-oplossingen.
 

Lokaal alternatief voor Facebook en Google

Ilhan Zengin, Founder ShowHeroes: “Als grootste onafhankelijke videoplatform in Europa, was het voor ons een logische volgende stap om Nederland mee te nemen in onze uitbreidingsplannen. In Streamads vonden we de partij die zowel qua product als qua cultuur perfect matcht met de ShowHeroes-familie. Met ShowHeroes Nederland bieden we de markt een unieke propositie waarin innovatieve instream en outstream video proposities in een kwalitatief omgeving centraal staan. Iets wat techreuzen als Google en Facebook nooit kunnen bieden. Ik kijk ernaar uit de Nederlandse markt te laten zien wat er kan gebeuren als je lokale inventory koppelt aan onze wereldwijde dekking en expertise.”
 

Video-ads-revolutie

"Toen Olivier Barger en ik Streamads in 2013 oprichten, deden we dat omdat we merken wilden helpen ommetde inzet van innovatieve online video oplossingen de juiste doelgroep zo effectief mogelijk te bereiken. Ik ben heel blij dat we nu, door de overname, onze visie, kennis en impact binnen ons specialisme onlinevideo verder kunnen verbreden en uitbreiden. Zeker in de huidige markt, waar veel partijen consolideren en de vraag naar alternatieven voor de bekende big-techplatformen toeneemt, bieden de AI-matching tool en database van ShowHeroes uitkomst. In onze optiek is ShowHeroes bezig met een video-ads-revolutie en daar maken wij graag deel van uit,” aldus Erik Dubbeldeman, een van de Streamads -oprichters. 

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch