Dutch Digital Day 2021: Metaverse ‘the next generation van het internet’

Dutch Digital Day 2021: Metaverse ‘the next generation van het internet’

11-06-2021 (10:00) - Bureaus

Op vrijdag 25 juni organiseert Dutch Digital Agencies (DDA) de zevende editie van Dutch Digital Day. Zoals elk jaar komt de digitale industrie samen voor een injectie van next-level inspiratie. Deze virtuele editie staat in het teken van de ’Metaverse’. Tijdens deze virtuele editie nemen deze sprekers uit binnen- en buitenland je mee naar de dimensie van de Metaverse: Christiaan Triebert, Anouk Wipprecht, Jon Tai, David Mattin, Tijmen Schep, Anouk Kruithof en Payal Arora. 
 
Het thema blijft onveranderd: ‘Meet you on the other side’. Even weg uit die dagelijkse sleur, de dimensie van Dutch Digital Day in en compleet gevoed worden door digital drugs aan inspiratie, innovatie en andere perspectieven. Daarom zal de Engelstalige line up dit jaar volledig in het teken staan van Metaverse. Ook wel ‘the next generation van het internet’, waar de virtuele en fysieke wereld elkaar ontmoeten. Jim Stolze het event modereren en zorgen voor de interactie tussen de sprekers en het online publiek.
 

Talent van eigen bodem

Annemieke Deering, Monique van Dusseldorp en de Sprekers Commissie van de DDA hebben getekend voor de line-up van dit jaar. Dutch Digital Day heeft ieder jaar een aantal constante factoren. De line up is altijd 50%-50% vertegenwoordigd door man en vrouw. Daarnaast wordt er niet alleen gekeken naar internationale grote namen, maar net zo belangrijk is de inspiratie en het talent dat in Nederland aanwezig is en dit ook podium geven.
 

Sprekers Dutch Digital Day 2021

 
-        Hij was al eerder onze gast bij DDD: Pullitzerwinnaar Christiaan Triebert, onderzoeksjournalist bij The New York Times. Tijdens zijn talk laat hij ons zien hoe we overal in de digitale wereld sporen vinden van misdaden gepleegd door overheden, individuen en groepen. Hoe zet hij digitale techniek in op zoek naar de waarheid?
 
-        Fashiontech pionier Anouk Wipprecht combineert techniek, wetenschap en UX design. Ze onderzoekt hoe onze toekomst eruit zou zien als we technologie blijven integreren in wat we dragen. Tijdens DDD neemt ze ons mee in haar robo-couture.
 
-        Met de oneindige mogelijkheden die we tegenwoordig hebben blijven weinig deuren gesloten. Magicien en storyteller Jon Tai neemt ons mee op een rondreis naar de sterren op zoek naar de onzichtbare draad die ons allemaal verbindt.
 
-        Met alles dat we doen via moderne technologie, geven we data aan bedrijven en de overheid. Met welke privacy issues moeten we rekening houden? Tijdens DDD geeft Tijmen Schep meer inzichten in het face detectie algoritme.
 
-        Beeldend kunstenaar Anouk Kruithof neemt ons mee in haar werk, dat eerder te zien was op tentoonstellingen in onder het Stedelijk Museum in Amsterdam en het Museum of Modern Art in New York.
 
-        Rotterdamse hoogleraar in technologie, ethiek en mondiale mediacultuur, auteur en TEDx spreker Payal Arora schreef het boek ‘The Next Billion Users, over de miljard mensen in Afrika, Azië en Zuid-Amerika die de laatste tien jaar op het internet zijn aangesloten. Payal neemt ons mee in de toekomst van het internet. Hoe ziet die eruit als de volgende miljarden gebruikers zijn aangesloten?
 
-        David Mattin neemt ons mee naar de metaverse. Wat kunnen we in de toekomst verwachten van deze fascinerende wereld? Mattin is founder van de wekelijkse nieuwsbrief ‘New World same Humans’, waarin trends, technologie en de maatschappij worden besproken. Daarnaast is hij auteur van het boek ‘Trend-Driven Innovation’.  
 

Tickets

Verslimmers, uitvinders, veranderaars, vernieuwers, oplossers, talent en makers: zorg dat je deze dag niet mist. Vrijdag 25 juni 2021 van 14.30 - 16.30 is het Dutch Digital Day! Geen verhalen over trends, maar een dag van inspiratie, innovatie, en ontredderend mooie toepassingen van o.a. tech en design. Gratis tickets voor deze fantastische virtuele editite zijn verkrijgbaar via: www.dutchdigitalday.com
 
 
Dutch Digital Day wordt mede mogelijk gemaakt door haar partners ICTRechtFX Agency en CLICKNL.

  


RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch