Fightclub verkocht aan het Belgische Customer Collective

22-06-2021 (12:24) - Bureaus

Het Bredase brand & performance agency Fightclub, wat vorig jaar fuseerde met reclamebureau The Communication Company (TCC), is onderdeel geworden van Customer Collective. Fightclub is één van de grotere onafhankelijke full-service agencies van Nederland en door de toetreding tot de Customer Collective groep is de totaal propositie nu op creatief en performance vlak versterkt. Met deze eerste grote overname realiseert het van origine Belgische Customer Collective deze week een grote stap richting haar internationale ambities. Eerder was het al actief in Nederland als The House of Marketing, met strategische marketing & interim.

Fightclub werd vorig jaar nog benoemd tot het 'Beste Full-Service Bureau van Nederland’ in de categorie voor grote bureaus in de FONK100. Het bureau is de afgelopen jaren flink gegroeid onder leiding van Stefan Nuijten (76interactive en Forza Refurbished), Michiel Mol (Lost Boys, ForceField VR, Force India F1), Cees Faes (The Communication Company) en Maarten Elshove (ForceField en MaxCredible). Niet alleen heeft het bureau een sterke positie geclaimd, maar ook mooie klanten aan zich weten te binden door oa het winnen van grotere pitches. Zo werkt het bureau voor klanten als Mora, DPD Nederland, Red Band, Delta, Mercedes-Benz Trucks, Driscolls, Brisker, Paturain, Wasa en wonnen onlangs nog een pitch van Fit For Free.
 

Customer Ownership

Cees Faes, managing partner van Fightclub: "Marketing wordt steeds meer een spel van je klanten op het aller vroegste moment beetpakken, ze te laten groeien en nooit meer los te laten. Wij noemen dat Customer Ownership en vanuit deze groep kunnen wij onze klanten daar nu ook mee helpen. Van (interim) marketeers die de allereerste marketing proposities bouwen tot de systeem automatiseerders die je klant duurzaam aan je organisatie verbinden. En Fightclub blijft als vanouds sterk in het ontwikkelen van onderscheidende positioneringen en scorende campagnes. Zo’n brede groep bestaat op dit moment nog niet in Nederland."
 

Groei

Stefan Nuijten, managing director van Fightclub: "Toen we het merk Fightclub oprichtten in 2017, hadden we een duidelijke visie over hoe het bureau zich moest gaan ontwikkelen en hebben wij vastgehouden aan die strategie. Dit heeft geresulteerd in een geweldig groeiend en winstgevend bedrijf, wat mooie klanten en prijzen heeft gewonnen de afgelopen jaren. Fightclub heeft zich autonoom naar een full service bureau ontwikkeld, echter is wat wij doen: merk activatie en performance marketing, nog maar een deel van de customer journey. Data en technologie worden steeds belangrijker in die journey en dat is niet iets wat je als marketing agency erbij voegt. De samenwerking met Customer Collective, als specialist in marketing strategy, data, technology en growth marketing, is daarom een logische stap voor ons."
 

Customer Collective

De Customer Collective groep bestond al uit partijen als The House of Marketing, leider in strategische marketing consultancy en interim management, haar spin-off Upthrust, een growth marketing & digital product studio acceleratie-office, Grava, een digital performance agency, en Dignify, een speler met expertise in de implementatie van CRM & marketingtechnologie. Met de overname van Fightclub heeft Customer Collective nu alle schakels van de customer cycle in haar portfolio.

"Met Fightclub hebben we ons verder verankerd in Nederland. We kunnen onze klanten nu echt alles bieden voor hún klanten. Door het hele spectrum van marketing, creative & digital; strategie, projecten, interim en diensten zorgen we ervoor dat klanten alle expertise krijgen die ze vragen. Ondanks dit brede aanbod blijven we met één aanspreekpunt per klant werken en dus volledig eigenaar van de kwaliteit", voegt Wouter Stoutjesdijk, Managing Director The House of Marketing NL toe.

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch