Fusie Media.Monks en Zemoga

Fusie Media.Monks en Zemoga

17-09-2021 (12:09) - Bureaus

S4Capital (SFOR.L) kondigt vandaag de fusie aan tussen Zemoga en Media.Monks. Hiermee zet het bedrijf een grote stap richting het uitbreiden van haar derde focus: het bieden van Technology Services, naast Content en Data en Digitale Media.
 
Zemoga specialiseert zich in product design, het creëren en leveren van services aan enterprise klanten over de gehele breedte van hun bedrijf als het gaat om digitale veranderingsprocessen. Zemoga is in 2002 opgericht door DJ Edgerton als een van de eerste NearShore delivery providers in Colombia. Inmiddels heeft het bedrijf kantoren in Los Angeles, New York en Wilton, Connecticut en delivery centra in heel Colombia. Met bijna 400 specialisten helpt Zemoga klanten als Bridgestone, Morningstar, Sony, Roku met het bouwen van betere digitale producten en ervaringen.
 
Het IDC Futurescape Worldwide Digital Transformation 2021 Predictions rapport voorspelde al dat in 2022 65% van het wereldwijde global BBP is gedigitaliseerd en dat dit zal resulteren in meer dan $6.8 biljoen aan investeringen in Digital Transformation tussen 2020 en 2023. Uit een recente enquête door McKinsey is gebleken dat naar aanleiding van Covid-19 bedrijven de digitalisering van zowel externe als interne processen met drie of vier jaar hebben versneld. Als het gaat om de digitale producten en producten die digitaal ondersteund worden in hun portfolio gaat het om een versnelling van zeven jaar. Met een samengestelde jaarlijkse groei van 45% elk jaar de afgelopen vier jaar is Zemoga perfect gepositioneerd om te blijven profiteren van deze trends.
 
Sir Martin Sorrell, de Executive Chairman van S4Capital, zegt: “We zijn ontzettend blij om DJ en zijn collega’s te verwelkomen bij de S4Capital. Bij digitale veranderingsprocessen zijn ten minste drie belangrijke bedrijfsstromen betrokken: marketing, sales en IT. Met Zemoga hebben we de capaciteit om zowel met de Chief Technology of Information Officer om tafel te zitten, als met de Chief Marketing Officer en de Chief Sales Officer. We hebben nu de hele set.”
 
DJ Edgerton, CEO en oprichter van Zemoga, vult aan: “Samen gaan met een sterke partij als Media.Monks is een logische volgende stap in de evolutie van Zemoga. Onze services en klantportfolio’s sluiten naadloos aan en onze gezamenlijke ambitie om te vernieuwen maakt dat er een goede toekomst in het vooruitzicht ligt.”
 
Wesley ter Haar, mede-oprichter van Media.Monks en Executive Director van S4Capital: “We hebben altijd de focus gelegd op het maken van de beste creatieve content op de platformen die bedrijven met consumenten verbinden. De kennis en kunde van Zemoga als het gaat om het bouwen van deze platformen op grote schaal en dit te combineren met de beste klantervaring is een perfecte match.”
 

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch