Gert Jan Timmer wordt managing partner bij Chuck Studios

08-01-2020 (20:15) - Bureaus

Het Amsterdamse creatieve productiebedrijf Chuck Studios start het nieuwe jaar met de benoeming van Gert Jan Timmer tot managing partner. Timmer, tot voor kort managing director bij Leo Burnett, gaat vanuit het Amsterdamse hoofdkantoor leidinggeven aan de creatieve en strategische onderdelen van het bedrijf dat vorig jaar ook vestigingen opende in Moskou en Los Angeles. Hij zal in deze hoedanigheid nauw samenwerken met mede-oprichter en managing director Ellen Gaedtgens en global creative director Olaf van Gerwen.
 
Creatie en conceptontwikkeling is iets dat Chuck Studios sinds eind 2018 hun klanten aanbiedt. Met de benoeming van Timmer wil Chuck Studios hun positie als het eerste wereldwijde creatieve productiebedrijf gespecialiseerd in food nog verder uitbreiden. Voor zijn benoeming bij Chuck Studios werkte Timmer voor verscheidene grote spelers in de Nederlandse reclamewereld. In de afgelopen jaren was hij naast managing director bij Leo Burnett elf jaar lang managing partner bij TBWA\NEBOKO.
 
Gert Jan Timmer: “Als bureauman heb ik vaak met productiebedrijven aan tafel gezeten en alle ontwikkelingen meegemaakt die de toenemende vraag naar (video)content met zich meebrengt. De markt schreeuwt om gespecialiseerd aanbod, maar dat is er nog te weinig. Chuck Studios is daar met de focus op food een mooie uitzondering op. Foodmerken en -klanten hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn loopbaan. Misschien wel omdat ik er ooit bij een ben gestart: Honig Foods. Via bureaus volgde later werk voor merken als Mora, Dubbeldrank, Quaker, FrieslandCampina, Amstel, Heineken, Cup-a-Soup, AH, McDonald’s, Calvé en Unox. Die kennis en ervaring passen perfect bij de ambities van Ellen en Olaf. Heel mooi om samen met hen het succes van Chuck Studios verder uit te bouwen.”
 
Ellen Gaedtgens: “Waar 2019 het jaar was van verbreding, met nieuwe Chuck Studios kantoren in Moskou en Los Angeles beginnen we 2020 met verdieping. We bieden al een tijdje creatieve en strategische diensten aan, maar we ontdekten dat we bepaalde vaardigheden simpelweg niet in huis hadden. Met de komst van Gert Jan kunnen klanten kwaliteit en continuïteit verwachten. Daarnaast is hij al een lange tijd een friend of Chuck, hij weet hoe wij werken en heeft een netwerk dat aansluit op het onze. Met zijn komst is Chuck Studios klaar voor 2020. Het feest kan nu echt beginnen!”
 

Over Chuck Studios

Chuck Studios is het eerste wereldwijde creatieve productiebedrijf gespecialiseerd in food opgericht door Ellen Gaedtgens en Olaf van Gerwen in 2011. Chuck Studios helpt merken over de hele wereld om hun culinaire identiteit te vinden. Met behulp van hun specialistische kennis op het gebied van voedselgerichte film- en fotografieproductie in combinatie met creatieve en strategische capaciteiten, maakt het team hoogwaardige content voor merken als McDonald's, KFC, Unilever, Kraft Heinz, Jacobs Douwe Egberts en Heineken. Chuck Studios heeft zijn hoofdkantoor in Amsterdam met kantoren in Moskou en Los Angeles.
 

 


RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch