Henk Blanken, Zohra Moosha en Arjan van Timmeren spreken bij TEDxAmsterdam

27-11-2018 (12:58) - Bureaus

TEDxAmsterdam heeft het volledige programma bekendgemaakt voor het evenement dat aanstaande donderdag plaatsvindt in het Internationaal Theater Amsterdam. Tien sprekers geven in het kader van 'The Big X' daar inspirerende talks over de maatschappij, duurzaamheid, het klimaat en kunst & cultuur. 


Onder meer ouderschapsactivist Debbie Reber, duurzaamheidsspecialist Arjan van Timmeren en de sociohistorische kunstenaar Jorge Mañes Rubio komen aan bod. Ook journalist Henk Blanken, innovatie-expert Heleen de Coninck en professor Cultural History Inger Leemans zullen spreken. 

Daarnaast gaat Zohra Moosha in op haar werkzaamheden bij Mama Cash, het oudste internationale vrouwenfonds. Felipe Villela, medeoprichter van reNature, zal spreken over de intelligentie van het designproces van de natuur. 


straatkunst

Een bijzondere talk zal bovendien worden gegeven door Toufic 'Tey' El-Rjula. Hij heeft zelf geen geboortecertificaat en richtte twee bedrijven op om de papiergedreven identiteitsproblemen uit de wereld te kunnen helpen. Tijdens TEDxAmsterdam vertelt hij zijn persoonlijke verhaal.


Tenslotte zal straatkunstenaar Laser 3.14 een praatje houden. Hij maakte de afgelopen dagen alle sprekers op een ludieke manier bekend op verschillende locaties in Amsterdam. Iedereen werd uitgedaagd mee te raden naar de namen via social media met gebruik van #thebigx.


ideas worth doing

Bovendien zal er aankomende donderdag een winnaar worden gekozen uit vijf Ideas Worth Doing. De lijst met vijf finalisten is tot stand gekomen uit een longlist van 34 genomineerden, die zijn gekozen uit bijna 200 inzendingen met ideeën in lijn met het thema van ‘The Big X’. Onder meer MiniBrew en The Great Bubble Barrier maken kans op de prijs. 

 


RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch