Investeerder Carlyle neemt meerderheidsbelang in Dept

Investeerder Carlyle neemt meerderheidsbelang in Dept

20-12-2019 (07:17) - Bureaus

Internationaal investeringsfonds The Carlyle Group (NASDAQ: CG) verwerft een meerderheidsbelang in Dept. Met deze investering zet Dept de volgende stap naar groei binnen een industrie die zich in rap tempo ontwikkelt.

Dept, in 2019 benoemd door Adweek als één van de snelst groeiende bureaus wereldwijd, levert end-to-end digitale experiences voor merken en bedrijven zoals Bose, Tesla, Samsung, Formula E, Indigo en Beiersdorf. Het digitale bureau is in 2015 opgericht in Amsterdam en sindsdien gegroeid van 150 mensen in Nederland alleen, naar meer dan 1500 werknemers in dertien landen verspreid over Europa en Amerika. Tijdens deze periode is de omzet van Dept vertienvoudigd tot meer dan 150 miljoen Euro.

wereldwijd powerhouse

 Dimi Albers, CEO van Dept: “We hebben Dept gebouwd op de overtuiging dat merken en bedrijven op zoek zijn naar een nieuw type bureau dat creativiteit, technologie en data binnen geïntegreerde teams voor klanten succesvol weet samen te brengen. Een bureau met simpele structuren, snelheid, duidelijkheid en persoonlijk contact. Met Carlyle versnellen we onze reis naar een wereldwijd powerhouse, terwijl we onze eigen cultuur, merk en manier van werken blijven behouden. Ik ben ontzettend trots dat zowel onze oprichters, het executive team, als alle lokale management teams met ons meegaan in deze volgende stap en heb heel veel zin in de komende jaren. Verder willen we onze huidige investeerder Waterland natuurlijk bedanken voor het fantastische partnership van de afgelopen vierenhalf jaar.”

Michael Wand, Managing Director en Co-Head van het CETP investment advisory team bij The Carlyle Group: “Digitale transformatie is een steeds grotere strategische uitdaging voor alle bedrijven. Dept weet de behoeften van klanten op dit gebied perfect te bedienen met een geïntegreerde one-stop-shop benadering die creativiteit, technologie en data combineert. Dept heeft de kenmerken waar we naar op zoek zijn in onze investeringen: markt overstijgende groei in een strategische sector, een partnerschap met een sterk en energiek leiderschapsteam, en een voedingsbodem voor groei, inclusief internationale ontwikkeling. We zien duidelijk potentie op lange termijn om verder voort te bouwen op wat Dept tot nu toe heeft bereikt en kijken uit naar de samenwerking.”

Voor deze transactie trad JEGI | CLARITY als corporate financieel adviseur op voor Dept.  


RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch