Inzending Effie Awards 2017 van start

17-05-2017 (06:30) - Bureaus

Vandaag wordt het nieuwe Effie Seizoen 2017 officieel ingeluid met een openingsborrel in Het Concertgebouw. Dit betekent dat inzenders hun cases weer kunnen uploaden om in 2017 kans te maken op een Effie Award. Nieuw dit jaar is dat de Effie Awards naast de Gouden, Zilveren en Bronzen Effies de LEFfie introduceert. Naast de introductie van de LEFfie voert de Effie Awards een wijziging door van de campagnelooptijd binnen de categorieën Gedragscampagnes Kort en Gedragscampagnes Lang.


Effie Titanium

Om innovatie in de reclamewereld te belonen, introduceerde de Effie Awards vorig jaar de Effie Titanium. Op basis van de evaluatie is besloten om deze prijs niet meer uit te rijken. Daarom wordt dit jaar de LEFfie geïntroduceerd, een onafhankelijke prijs die los staat van de Gouden, Zilveren en Bronzen Effies. Het is een aanmoedigingsprijs voor vernieuwing en heeft zijn eigen criteria. De Effie Organisatie wil bureaus die het reclamevak vooruithelpen door te ontdekken en experimenteren belonen met deze nieuwe innovatieprijs. De hoofdjury beslist welke case in aanmerking komt voor de LEFfie en zal vooral kijken naar vooruitgang in het vakgebied, een duidelijke rol van innovatie en gebruik van nieuwe technologieën.

langetermijneffecten 
Vorig jaar is de categorie Gedragscampagnes in tweeën gesplitst, om campagnes met langetermijneffecten van kortlopende campagnes te scheiden. Het is gebleken dat deze splitsing tot twee onevenredige categorieën leidde qua inzendingen. De looptijd van de categorie Gedragscampagnes Kort is daarom aangepast naar maximaal 4 maanden. In de categorie Gedragscampagnes Lang moeten de campagnes een looptijd hebben van langer dan 4 maanden.

8 september
Vanaf vandaag is de inschrijving voor de Effie Awards geopend. De cases dienen uiterlijk 8 september bij de Effie Organisatie binnen te zijn. Let wel op, er zijn drie deadlines en hoe eerder de case wordt ingezonden, hoe voordeliger. Kijk op www.effie.nl.

De uitreiking van de Effie Awards vindt plaats op 31 oktober in Het Concertgebouw te Amsterdam.

 

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch