Magazine Media Associatie (MMA) en NDP Nieuwsmedia lanceren kennisplatform ‘Trust in Media’

Magazine Media Associatie (MMA) en NDP Nieuwsmedia lanceren kennisplatform ‘Trust in Media’

08-07-2021 (15:26) - Bureaus

Magazine Media Associatie (MMA) en NDP Nieuwsmedia lanceren gezamenlijk een nieuw online kennisplatform: TRUST IN MEDIA. Op dit platform staat het belang van vertrouwde media voor zowel de consument als de adverteerder centraal.

Uit nationale en internationale onderzoeken, die door de brancheorganisaties zijn geanalyseerd, blijkt het maatschappelijk belang van vertrouwde content voor de samenleving. NDP en MMA stellen dat vertrouwde kwaliteitscontent onontbeerlijk voor commerciële communicatie. 'Nederlandse magazine- en nieuwsmedia behoren tot de meest vertrouwde media ter wereld. Het vertrouwen van de consument in deze media heeft een sterke invloed op de impact van reclame. Adverteerders kunnen dit vertrouwen benutten door magazine- en nieuwsmedia een prominente plaats in hun campagnes te geven.'
 

Meerwaarde voor commerciële communicatie

De binding met en het vertrouwen in magazine- en nieuwsmediamerken zorgen volgens de twee organisaties voor betere campagneresultaten. Of het bij reclamecampagnes nu gaat om bekendheid, merkvoorkeur of koopintentie, op alle KPI’s scoren vertrouwde media significant beter dan andere mediakanalen, zoals social platforms, stellen NDP en MMA: 'Targeted advertising is uiteraard van belang, maar alleen binnen een vertrouwde context komt de reclameboodschap indringender en geloofwaardiger over.'

MMA en NDP Nieuwsmedia willen met dit initiatief een lans breken om de factoren engagement en vertrouwen als criteria bij de mediakeuze van de adverteerder zwaarder mee te laten wegen.
 

Alle onderzoeksresultaten op een plek

Op de website www.trustinmedia.nl zijn alle bevindingen over vertrouwen in media en de impact hiervan op reclamebeleving verzameld. Ook zijn er insights te vinden over doelgroepen en aanbevelingen voor een effectieve mediastrategie.

Op het platform worden whitepapers, blogberichten, interviews, artikelen en podcasts gepubliceerd. Trustinmedia.nl zal volgens NDP en MMA continu worden geactualiseerd en verrijkt.
 

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch