Medewerkers Triple keren in Virtual Reality terug naar kantoor

Medewerkers Triple keren in Virtual Reality terug naar kantoor

08-07-2021 (10:54) - Bureaus

Het Alkmaarse digitaal bureau Triple laat haar medewerkers in Virtual Reality (VR) deels terugkeren naar kantoor. Hiervoor heeft Triple een eigen VR-omgeving van het drie verdiepingen tellende kantoor nagebouwd. Sinds de recent aangepaste versoepelingen van de overheid en het OMT rondom het werken op kantoor, zijn veel bedrijven bezig met het vormgeven van de transitie van het remote werken naar het nieuwe werken na Covid-19.

Triple, van oorsprong een creatief technologiebedrijf, heeft ervoor gekozen om, naast het fysieke kantoor, ook haar medewerkers via een Virtual Reality wereld terug naar kantoor te laten keren. Hiervoor hebben alle 200 medewerkers een Oculus Quest bril ontvangen. Het VR-kantoor wordt onder andere gebruikt voor interne overleggen maar ook voor een gezellig praatje bij de virtuele koffiecorner.
 

Spontaniteit

"In de periode van het verplicht thuiswerken, merkten we dat veel collega’s een sterke behoefte hadden voor de spontaniteit en de gezelligheid wat ze wel ervaren op het fysieke kantoor. Om dit op te lossen zijn we begonnen met de ontwikkeling van de VR omgeving. Inmiddels is het een plek geworden waar collega’s de informaliteit weer kunnen ervaren door gezellige vergaderingen, spontane gesprekken en het gezamenlijk spelen van spelletjes", aldus Michael Plein, Operationeel Directeur bij Triple.

Voor de virtuele vertaling van de bedrijfscultuur, heeft Triple gamification toegevoegd aan het VR kantoor. Medewerkers kunnen samen spelletjes spelen en easter eggs in kaart brengen.
 

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch