Mediahuis en Wayne Parker Kent sluiten strategisch partnership

15-05-2017 (16:11) - Bureaus

Mediahuis en Wayne Parker Kent worden strategische partners. De Belgische uitgever tekent in op een kapitaalverhoging om zo de ambitieuze groeiplannen van het Amsterdamse digitale mediabedrijf te ondersteunen.

snelst groeiende digitale mediabedrijf 
Wayne Parker Kent is het snelst groeiende digitale mediabedrijf van Nederland, gespecialiseerd in het ontwikkelen en uitgeven van online mediamerken in commercieel aantrekkelijke niches. Wayne Parker Kent werd bijna zeven jaar geleden opgericht door vier partners: Slaven Mandic, Niels Hendriks, Sander Mans en Tobias de Rooij. Inmiddels bestaat het portfolio van Wayne Parker Kent uit vijftien merken, waarmee ze maandelijks zo’n acht miljoen Nederlanders bereiken.

tevreden
"Zowel qua doelgroep als qua expertise op het vlak van contentmarketing sluit Wayne Parker Kent zeer goed aan bij onze eigen nieuwsmerken," aldus Gert Ysebaert, CEO van Mediahuis. "We zijn bijzonder tevreden met deze strategische samenwerking, omdat we bij Wayne Parker Kent dezelfde digitale ambitie herkennen die we zelf ook koesteren."

niet onder stoelen of banken
Slaven Mandic, CEO van Wayne Parker Kent, licht toe. "Onze ambities hebben we nooit onder stoelen of banken gestoken: wij willen van Wayne Parker Kent het grootste digitale mediabedrijf van Nederland maken. Met deze samenwerking komen we daar een flinke stap dichterbij. Daarnaast kunnen we met de kapitaalinjectie nu eindelijk een begin maken aan onze internationale groeiplannen."

blij
Mandic is blij met de Belgische uitgever als strategische partner. "Mediahuis laat keer op keer zien dat je van kranten ook krachtige en winstgevende digitale nieuwsmerken kan maken. Met deze samenwerking en hun recente bod op TMG bewijst Mediahuis nogmaals hoe sterk ze willen investeren in de Nederlandse markt."

Wayne Parker Kent
Wayne Parker Kent is een mediabedrijf gevestigd in Amsterdam met online merken als NSMBL.nl, Culy.nl, Manners.nl en Famme.nl. Wayne Parker Kent is tevens eigenaar van contentmarketingbureau WPK The Agency, dat onder andere Unilever, Samsung en Booking.com als klanten heeft.

Mediahuis
Mediahuis is een uitgever gevestigd in Antwerpen met nieuwsmerken als NRC Handelsblad, nrc.next, De Standaard, Het Nieuwsblad en Gazet van Antwerpen. Hun merken hebben een oplage van 760.000 kranten en bereiken dagelijks 1,6 miljoen digitale nieuwsconsumenten. Daarnaast exploiteert Mediahuis diverse Belgische classified ads-platformen als Hebbes, Jobat, Zimmo en Vroom.


RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch