Ministerie van Justitie en Veiligheid kiest Jungle.nl als "Startup in Residence"

11-02-2019 (09:58) - Bureaus

Het Ministerie van Justitie en Veiligheid gaat met Jungle, de startup incubator van Jungle Minds,  aan de slag in het initiatief “Startup in Residence”: een programma waarin startups op zoek gaan naar innovatieve oplossingen voor de overheid.
 

Jaarlijks worden er in Nederland vele wetten gemaakt of aangepast. Voor de Overheid is het belangrijk dat de samenleving hierbij geconsulteerd wordt. De voorbereiding van de nieuwe wet- en regelgeving is de afgelopen jaren in te zien via Internet Consultatie op Overheid.nl. Door de burger op dit platform te laten reageren op wetsvoorstellen, neemt de transparantie in het wetgevingsproces toe en is de overheid beter in staat om in te spelen op ontwikkelingen in de maatschappij.
 

Jungle.nl - van startup naar scale-up

Jungle Minds heeft de afgelopen jaren veel startups succesvol op weg geholpen. Deze know-how is samengebracht in een incubator: Jungle.nl. Deze dochter van Jungle Minds gaat aan de slag voor Startup in Residence.
 

BenBetrokken

Het platform zal BenBetrokken gaan heten. Het is een nieuwe data-driven tool die gepersonaliseerd ondersteunt bij het consultatieproces van de nieuwe wet- en regelgeving. De ervaring van Jungle.nl met maatschappelijk relevante startups, sluit naadloos aan op de vraag van Justitie en Veiligheid: een digitale oplossing die internetconsultatie naar een volgend niveau brengt.
 
“We zijn enorm trots dat onze pas gestarte dochter zo’n mooie opdracht mag uitvoeren in het vakgebied, waar we de afgelopen jaren veel kennis en expertise hebben opgebouwd. Dit is ons eerste grote succes en wat een mooie opdrachtgever. Onze kennis en ervaring kunnen we mooi omzetten in actie met de ontwikkeling van deze tool” zegt Maikel Lieste (Partner Jungle Minds).

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch