Nieuw bureau No Heroes specialiseert zich in robuust front-end

Nieuw bureau No Heroes specialiseert zich in robuust front-end

04-06-2020 (10:02) - Bureaus

Per 1 juni 2020 is No Heroes - een club van front-end specialisten gestart. Gericht op moderne ontwikkeltechnieken en toekomstvaste code, en design systems met herbruikbare componenten voor complexe applicaties en websites. Losse inzet of projecten, maar ook kant-en-klare agile teams.
 
Drijvende krachten achter No Heroes zijn Richard van Heuven van Staereling (voormalig front-end development lead bij onder meer Centraal Beheer en Backbase). Daniëlle Hoek (co-founder en Strategy Director van Clutch en voorheen programmamanager bij onder andere Zilveren Kruis, Rabobank en Triodos Bank) en Remy Lammers (cofounder en Creative Director van Clutch en voormalig Design Director bij Resoluut).
 
In deze tijd hebben we meer duidelijk gekregen dan ooit wie de echte helden in de samenleving zijn als het erom spant: degenen die de vitale processen draaiende houden. No Heroes in de bedrijfsnaam slaat op de manier waarop developers hun werk doen. Ben je gericht op snel scoren en persoonlijke roem, of gaat het je daarentegen om het team en degelijk werk waarop goed doorontwikkeld kan worden - het team van No Heroes gaat voor het laatste.
 
“Online business is geen keuze meer maar een must. We helpen bedrijven die nog aan het begin staan met het maken van de juiste keuzes en het opstellen van een plan om dit stap voor stap te gaan realiseren. Maar we helpen ook organisaties die tegen de beperkingen van hun fragiele codebase aanlopen en deze naar een hoger niveau willen tillen, met continuous delivery, geautomatiseerd testen en onderhoudbare code als basis,” aldus co-founder Daniëlle Hoek.
 

Technische visie

Digitale producten worden steeds meer gedreven vanuit een optimale gebruikerservaring. Front-end development staat hiermee centraal als strategische schakel binnen de organisatie en daarom is de robuustheid ervan een groter aandachtspunt dan ooit. “Het web is een complex en veranderlijk platform. Dat maakt het een superleuk vakgebied, maar daardoor is een goed uitgedachte frontend architectuur ook essentieel. Recentelijk zie je ook steeds meer aandacht voor de samenwerking met design. Efficiënt werken en behouden van UI/UX consistentie terwijl afdelingen langs elkaar heen werken zijn uitdagingen die met een goed ingericht design system worden opgelost,” vertelt Richard van Heuven, die de afgelopen jaren design systems heeft opgetuigd bij verschillende grote partijen.
 
No Heroes zet groot in op design systems en helpt organisaties daarnaast hun software delivery te moderniseren — hierbij wordt uitgedacht welke inrichtingsprincipes, architectuur en way of working de organisatie verder helpt. Voor bedrijven die hun digitale ontwikkeling compleet willen uitbesteden doen zij dit eventueel met een gefocust multidisciplinair team met verschillende development expertises waarbij opgeplust kan worden met design, concept en strategie vanuit Clutch.
 

Ideale match

De combinatie van No Heroes en Clutch, het concept- en designbureau dat een aantal jaren terug is gelanceerd, wordt gezien als een ideale match. “Wat we belangrijk vinden in ons werk sluit naadloos op elkaar aan. Waar Clutch organisaties conceptueel uitdaagt in het ontwikkelen van de ultieme gebruikerservaring focust No Heroes zich op schaalbare en efficiënte front-end ontwikkeling. Waar de kern van werken hetzelfde is, is het juist die waarin we organisaties een echt stap verder kunnen helpen,” aldus Remy Lammers.

 


RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch