Philips vraagt of jij je zaakjes wel onder controle hebt

03-11-2021 (11:19) - Bureaus

Philips gaat een partnership aan met Movember en lanceert een nieuwe campagne om gezondheidsbewustzijn onder mannen te promoten. Hiermee start Philips het gesprek rondom een aantal belangrijke onderwerpen. Het werk is gemaakt door Dept, geschoten door komediemaster Augusto Zapiola en geproduceerd door Wenneker.
 
Als het om (mannelijke) gezondheidsproblemen gaat, zijn mannen die het meeste risico lopen vaak ook degenen die er het minst snel iets aan doen; zelfs wanneer de oplossing recht onder hun neus ligt. Philips’ nieuwe campagne laat deze doelgroep beseffen hoe makkelijk het is om actie te ondernemen voor hun eigen gezondheid. Jezelf aanmelden voor Movember en iets onder je neus laten groeien – terwijl je het in model brengt met de Philips One Blade – is een goed begin.
 
De digitale campagne laat verschillende herkenbare situaties zien en behandelt onderwerpen als prostaat- en teelbalkanker, maar ook mentale gezondheid. De situaties worden altijd gevolgd door ongelooflijk eenvoudige ‘recht onder je neus’-oplossingen, met de verschijning van een snor op het gezicht van de acteurs om te symboliseren dat de oplossing is gevonden.
 
“We wilden gespreksonderwerpen uitlichten die vanzelfsprekend zouden moeten zijn, maar waar om een of andere reden niet genoeg over wordt gepraat bij mannen onder elkaar”, zegt João Inácio, creative director bij Dept. “Vervolgens leggen we deze onderwerpen uit op een voor de hand liggende manier en met een grappige twist.”
 
Theodoros Koulos, senior brand creation manager bij Philips: “Het is van groot belang dat we de soms ongemakkelijke, maar enorm belangrijke, mannelijke gezondheidsonderwerpen normaliseren. Samenwerken met doelgedreven instellingen zoals Movember en vechten voor een betere gezondheid zit in de kern van ons merk.”
 
De campagne is geschoten door Argentijnse director Augusto Zapiola, een van de meest bekroonde regisseurs in de industrie, bekend door zijn gelaagde komische verhalen, onder leiding van productiehuis Wenneker.
 

credits

Executive Creative Director: René Verbong & Adrian Rossi
Associate Creative Director: João Inácio
Senior Art Director: Rita Kucinskaite
Copywriter: David Aragon & João Inácio
Account Director: Jessica Otero Ely
Account Manager: Bart Sweere
Strategist: Maeve van Ettekoven
Strategy Director: Rens Verweij
Producer: Nikky Haighton & Övül Kocaman
Project Manager: Hanne Martens 
 
 

Philips x Dept: Movember – Waiting room from Dept on Vimeo.

Philips x Dept: Movember – Bowling from Dept on Vimeo.

Philips x Dept: Movember – Hanging from Dept on Vimeo.


Media

Marketing

Economisch