Proud Nerds opent UX Lab in Nijmegen

Proud Nerds opent UX Lab in Nijmegen

24-02-2021 (10:50) - Bureaus

Digital agency Proud Nerds heeft het eerste User Experience Lab van Nijmegen geopend in de Splendorfabriek. In het UX Lab wordt de gebruikerservaring van digitale oplossingen onderzocht. Bedrijven en organisaties komen zo te weten hoe gebruikers hun website, webshop of app ervaren en krijgen advies om prestaties te verbeteren. De eerste opdrachtgevers hebben de UX-sessies al gevolgd, voorlopig thuis via een livestream.
 
Een goede gebruikerservaring zorgt ervoor dat bezoekers tevreden klanten worden. Het bepaalt of een website, shop of app succesvol is. Het UX Lab van Proud Nerds is gericht op een totaalaanpak, waarbij op basis van de probleemstelling een volledig testplan met verschillende scenario’s wordt ontwikkeld. De gebruikers doorlopen de scenario’s waarbij elke muisbeweging en aanraking in de digitale omgeving wordt gemonitord maar ook de gedachten en emoties worden geobserveerd.

Martijn van de Poel (directeur van Proud Nerds) ziet het UX Lab als een grote aanwinst: ‘Dit UX Lab voorziet in een grote behoefte. Onze UX designers houden tijdens het ontwerp van digitale oplossingen altijd rekening met de gebruiker. Met het UX lab kunnen we de ontwerpen nu sneller en gemakkelijker in de praktijk toetsen. Het levert interessante informatie op en stelt ons in staat meer conversie of een betere informatievoorziening te realiseren in de digitale oplossingen voor onze klanten: zorginstellingen, overheden en commerciële bedrijven.”
 

Observaties

In het UX Lab van Proud Nerds worden gebruikers geobserveerd terwijl zij in een huiselijke omgeving opdrachten uitvoeren over de belangrijkste functionaliteiten van een webapplicatie. Vanuit de observatieruimte (nu via een livestream) kijkt de opdrachtgever mee. Proud Nerds levert vervolgens een online rapportage op die het gedrag en de emoties van gebruikers laten zien en de knelpunten die zij ervaren. Op basis daarvan formuleert Proud Nerds adviezen om de gebruikerservaring van het onderzochte digitale platform te optimaliseren.
 

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch