Reclame-icoon Simon Neefjes vertrekt na 20 jaar bij TBWA

11-09-2018 (07:45) - Bureaus

Simon Neefjes vertrekt aan het einde van dit jaar na 20 jaar bij TBWA. Rik Ledder, momenteel managing director, volgt Neefjes met ingang van volgend jaar op als ceo van TBWA\Neboko Groep.
 

Neefjes zette bijna 20 jaar geleden samen met Diederick Koopal en Cor den Boer Neboko op, dat in 2002 werd overgenomen door TBWA. 
 

De leiding van TBWA NL wordt voorlopig ingevuld door cfo Erik Kellerhuis met wie hij samen de directie vormde. Rick Ledder neem de ceo-functie van TBWA\Neboko over, terwijl zijn taken als managing director worden overgenomen door Patritia Pahladsingh .
 

even niks doen

Simon Neefjes: “Bijna 20 jaar geleden heb ik met Cor en Diederick NEBOKO gestart, vanaf 2002 werd dat TBWA\NEBOKO. Vanaf 2004 ben ik CEO van TBWA\Nederland geworden, een rol over meerdere bureaus, en vanaf 2014 ook member van het Internationale TBWA MT. Ik heb dat allemaal met zeer veel plezier gedaan, met steeds de meeste focus op TBWA\NEBOKO. Er waren recessies en disrupties, maar al die tijd zijn we een leidend bureau geweest. Daar ben ik natuurlijk zeer trots op. De laatste jaren hebben we samen met Darre een flinke transformatie bewerkstellig. Marc Leurs (Head of Strategy and Media Arts) heeft een sterk vernieuwde afdeling neergezet, Rik en Patritia geven al geruime tijd samen met mij zakelijk leiding aan het bureau, dus ik verwacht dat de overgang voor iedereen soepel zal verlopen. Ik heb ervoor gekozen even niks te doen en even geen leiding te geven. Ik zie dat echt als een luxe. Na 20 jaar ga ik mij rustig oriënteren op wat ik ga doen. Dat zal geen reclamebureau zijn, want ik vertrek bij het beste bureau van Nederland.”

 

 


RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch