Scholieren.com start creatief bureau: Lichting

Scholieren.com start creatief bureau: Lichting

08-07-2020 (13:23) - Bureaus

Het jongerenplatform Scholieren.com is al meer dan 20 jaar een begrip onder scholieren met een bereik van 2 miljoen unieke gebruikers per maand. De redactie van Scholieren.com bestaat uit ambitieuze jonge talenten. De beste makers van de redactie hebben samen met de directie van Scholieren.com Lichting opgezet: een creatief bureau voor online campagnes en content voor en door jongeren.
 
Commercieel directeur en oprichter Roos Smetsers: “Steeds vaker kregen wij bij Scholieren.com van klanten de vraag of wij jonge makers kenden die ‘een goede video, social content, foto’s of tekst’ konden ontwikkelen om hun boodschap aan jongeren over te brengen. Dat bracht ons op het idee om Lichting te lanceren. Bovendien behouden wij met de lancering van Lichting ook onze beste talenten ná hun eindexamen. Door hun een nieuwe uitdaging te bieden bij Lichting, kunnen zij verder groeien."
 

Jong leiderschap

Lichting wordt geleid door twee jonge creatievelingen die zelf ooit als scholier bij Scholieren.com begonnen.
David Weel (21), creatief strateeg: “Ik help onze klanten hun boodschap aan jongeren in de juiste vorm te gieten.” David maakte eerder voor Scholieren.com video’s, schreef artikelen, gaf leiding aan het social media team. Daarnaast is hij onlangs een succesvolle podcast gestart voor studenten. Hij heeft kennis van alle mediavormen en weet feilloos te bepalen welke vorm past bij een boodschap en de jonge doelgroep.
Wayne de Boer (23), producent: “De producties die we maken worden door mij van A tot Z begeleid. Ik vertaal de wensen van de klant naar de makers en help hen om zo’n goed mogelijk eindproduct neer te zetten.” Wayne pushte een jaar of zes geleden de directie van Scholieren.com om ‘iets met video’ te doen. Hij stampte vervolgens eigenhandig ons YouTube-kanaal uit de grond en richtte de videoredactie op. Zijn grote missie is het ontwikkelen van jong talent.
 

Serieuze klanten met een missie

Lichting heeft op voorhand al een aantal mooie opdrachten met een maatschappelijk doel uitgevoerd voor o.a. het Rijksmuseum en het ministerie van Justitie & Veiligheid. Check Lichting.nu voor een overzicht van onze cases. Volg ons op Instagram of LinkedIn voor updates.
 

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch