Steve Heywood General Manager Edelman Amsterdam

20-09-2019 (11:40) - Bureaus

Edelman heeft Steve Heywood (37) benoemd tot nieuwe General Manager van het kantoor in Amsterdam. Heywood, de huidige Deputy General Manager van het kantoor, volgt daarmee Arent Jan (AJ) Hesselink (44) op, die de nieuw gecreëerde rol van Chief Operating Officer voor de regio EMEA (Europa, Midden-Oosten, Afrika) op zich neemt.


De afgelopen jaren heeft Edelman Amsterdam onder leiding van Hesselink een ingrijpende transformatie doorgevoerd. Het bureau is nu een aanbieder van geïntegreerde marketing- en communicatiediensten voor klanten, waarbij alle belangrijke disciplines zich binnen het eigen kantoor bevinden. Edelman Amsterdam heeft een nieuwe, gemoderniseerde operationele structuur geïntroduceerd die het mogelijk heeft gemaakt de verschillende soorten dienstverlening naadloos bij elkaar te brengen in optimaal afgestemde oplossingen voor klanten. Edelman Amsterdam is in die tijd bijna verdubbeld in omvang. 


Arent Jan Hesselin
k: “De afgelopen jaren waren geweldig en het was een absolute eer zo’n sterk team te morgen leiden en zo’n fundamentele verandering binnen ons bureau door te mogen voeren. De klanten waar wij voor werken zijn toongevend en ik ben ontzettend blij dat we voor velen van hen een veel belangrijker partner geworden zijn de laatste jaren. Ik zie uit naar de mogelijkheden die mijn nieuwe rol met zich mee brengt, en ben blij dat we in Steve de juiste persoon hebben om ons Nederlandse kantoor verder te laten groeien op basis van de strategie die we met elkaar hebben gearticuleerd.” 


Steve Heywood
: “Ik heb ontzettend veel zin om het roer over te nemen van AJ, en het is een eer het team en het bureau nu de volgende fase van groei in te mogen leiden. We zullen onze absolute focus op het ontwikkelen en activeren van geïntegreerde, hoog-kwalitatieve communicatie- en marketingprogramma’s zonder meer vasthouden, en ik ben ervan overtuigd dat de waarde die we voor onze klanten hebben nog verder zal toenemen. Ons team van 85 professionals is een hecht en sterk team, en ik streef ernaar die cultuur verder uit te bouwen zodat we de plek zijn waarin iedereen het beste uit zichzelf haalt en altijd zichzelf kan zijn.” 
 
AJ Hesselink begon bijna vier jaar geleden bij Edelman, en kwam van Philips, waar hij gedurende 9 jaar verschillende leiderschapsposities in de marketing functie bekleedde, waaronder Chief Marketing Officer voor de regio Azië, vanuit Singapore. Zijn carriere begon als journalist, bij de Wall Street Journal en Dow Jones. 
 
Steve Heywood begon in 2015 bij Edelman, en kwam van eBay, waar hij Hoofd Corporate Communicatie was. Daarvoor werkte hij in communicatieposities bij McDonalds, het Britse Ministerie van Defensie en verschillende internationale bureaus. 
 

85 medewerkers

Edelman Amsterdam is onderdeel van ’s werelds grootste onafhankelijke communicatiebureau. Met 85 medewerkers verleent het bureau full-service diensten aan haar klanten, waaronder marketing research & insights, strategie en planning en activatie op digitale kanalen, en van PR en reclamecampagnes. Edelman Amsterdam heeft creative en productiefaciliteiten onder eigen dak. Recent werk omvat de 2019 SABRE award bekroonde campagne HP Reinvent Memories, stategisch communicatieadvies voor de grootste beursgang in Nederland en de campagne ‘Seize the moment’ voor PayPal. 
 
AJ Hesselink rapporteert in zijn nieuwe positie aan Ed Williams, de per 1 oktober aantredende President & CEO van de regio EMEA, en Steve Heywood rapporteert aan Hesselink.
 
 

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch