Team5PM rankt nationale voetbalteams op YouTube

Team5PM rankt nationale voetbalteams op YouTube

17-06-2021 (16:53) - Bureaus

In Team5PM's nieuwste leaderboard wordt gekeken naar hoe de teams die deelnemen aan het Europees Kampioenschap de afgelopen 365 dagen hebben gepresteerd op YouTube. De leaderboards zijn gebaseerd op het aantal views, video’s en engagements op YouTube. Wie beheerste het YouTube-algoritme en heeft YouTube’s potentieel optimaal gebruikt?
 
Hoewel Frankrijk in 2016 het EK niet won, zijn ze op YouTube wel de duidelijke winnaar van dit jaar. Dit team heeft het potentieel van YouTube optimaal benut. Met 638 geüploade video’s genereerde het Franse team meer dan 53 miljoen views en 1,5 miljoen engagements in de afgelopen 365 dagen. De vijf minuten durende samenvatting van de 7:1 wedstrijd tegen Oekraïne haalde maar liefst 1,9 miljoen views en is overduidelijk de video met de meeste views. De video die met 45.900 de meeste engagements haalde, gaat over een bezoek van de spelers aan Clairefontaine, het medisch centrum van FIFA.
 
Ook nu het EK van start is blijft Frankrijk hun fans meenemen en geven ze door middel van een simpel, maar leuk formatje ‘Best of‘ een kijkje achter de voorbereiding voor de wedstrijden. Ondanks het enorme succes qua views en engagement, zou het Franse team het YouTube-community tabblad nog meer in hun voordeel kunnen gebruiken om hun fans te engagen.

https://team5pm.com/2021/06/10/leaderboard-voetbal-teams-ek-2021/?utm_source=ActiveCampaign&utm_medium=email&utm_content

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch