Van Heertum Design VHD wint Red Dot Award 2017

10-08-2017 (10:41) - Bureaus

In een proces dat uit meerdere dagen bestond, beoordeelde de 24 koppige Red Dot jury meer dan 8.000 creatieve werken van designbureaus, ontwerpers en bedrijven uit 50 deelnemende landen. VHD won de felbegeerde Red Dot Award, in de categorie Packaging Design, voor het Cráneo Organic Mezcal verpakkingsontwerp. Eerder dit jaar won VHD ook al een NL Packaging Award met dezelfde fles. 
 

Rob van Heertum, partner bij VHD, ligt toe; "Cráneo is een organisch geproduceerde Mezcal met merkwaarden zoals authentiek vakmanschap en de Mexicaanse cultuur. We hebben de beschikbare materialen en productietechnieken gebruikt om deze merkwaarden te onderstrepen en te versterken door middel van het verpakkingsdesign. In het ontwerp gebruiken we handgeblazen flessen van 100% gerecycleerd glas met etiketten van gerecycleerd papier, gedrukt met soja-inkt en op de flessen gelijmd met behulp van plantaardige lijm. Als finishing touch werden houten doppen en natuurlijke kurk gebruikt. Verder werd vakmanschap ook letterlijk toegepast in het grafisch ontwerpproces, door origineel houtsnijwerk te creëren voor het labeldesign."
 
 
De prijsuitreiking voor de Red Dot Award: Communicatie Design 2017 vindt plaats op 27 oktober. Tijdens het Red Dot Gala in het Konzerthaus (Berlijn, Duitsland) zullen ook de Red Dot: Best of the Best en Red Dot: de Grand Prix winnaars hun trofeeën ontvangen. Op de daaropvolgende Designer’s Night in het E-Werk Berlijn krijgen de Red Dot winnaars hun certificaten en zullen ze samen hun succes vieren. Daarnaast presenteert de exclusieve winnaars-exhibition "Design on Stage" de bekroonde werken op het after-show feest, inclusief de Cráneo Organic Mezcal fles.
 

International Yearbook Communication Design 2017/2018

Het bekroonde project van Van Heertum Design wordt ook gepresenteerd in het International Yearbook Communication Design 2017/2018. Het wordt gepubliceerd op 14 november 2017 en documenteert de state of the art in mondiaal communicatieontwerp
 

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch