VEA introduceert community voor startende bureaudirecteuren: Just Getting Started!

VEA introduceert community voor startende bureaudirecteuren: Just Getting Started!

23-11-2020 (12:26) - Bureaus

Brancheorganisatie VEA start een nieuw initiatief om startende bureaudirecteuren samen te brengen in een community die eens per kwartaal samen komt met als doel ervaringen uit te wisselen en elkaar te inspireren. Het nieuwe initiatief, genaamd Just Getting Started, is aangedragen door VEA-leden Lijm.Amsterdam en qontent matters.
 
Het Nederlandse bureaulandschap ontwikkelt zich snel, héél snel. Nieuwe communicatiekanalen én bijbehorende middelen volgen elkaar snel op. Jonge, ondernemende creatieven weten hier steeds sneller, slimmer én effectiever op in te spelen, waardoor nieuwe diensten worden ontwikkeld die het verhaal van merken altijd en overal vertellen.
 
Maar waar begin je als jonge bureaudirecteur? En waar kruisen de belangen met de traditionele bureaus? VEA’s Just Getting Started brengt de nieuwe generatie bureaudirecteuren bij elkaar en faciliteert daarmee een mooi initiatief voor vragen, ideeën en gastsprekers.
 

elkaar helpen

Het initiatief is van Lars Reimink van Lijm.Amsterdam en Danijel Dercksen van qontent matters. Het viel hen op dat opener communiceren een stuk makkelijker en fijner gaat met bureaudirecteuren uit dezelfde, startende fase.
 
Dercksen: “Iedereen kent natuurlijk wel een paar mensen in de Nederlandse reclamewereld. Maar toch is het fijn om te sparren met gelijkgestemden die in dezelfde fase zitten en dezelfde ontwikkeling doormaken.”
 
Volgens Reimink kunnen bureaus veel van elkaar leren. “Startende bureaudirecteuren kunnen elkaar helpen belangrijke vragen te beantwoorden”, vertelt hij. “Hoe run je nog effectiever een bureau? En, belangrijker nog: hoe houd je tijd om te ondernemen tijdens het maken van werk waar je trots op bent? Wat is jouw aanvulling in de markt op traditionele bureaus?”
 

low-key community

Just Getting Started is een low-key community zonder poespas. Met ieder kwartaal een ander thema, waarbij altijd dezelfde 4 P’s het uitgangspunt zijn. Oftewel: pitches, productie, personeel en poen. Tijdens deze kwartaalbijeenkomsten wisselen startende bureaudirecteuren onderling ervaringen uit met als doel van elkaar te leren en elkaar te inspireren. 
 
Talmon Kochheim, directeur van de VEA: “Voor een vereniging is er niets mooiers dan dat leden zelf goede initiatieven opstarten. Er zit veel kennis bij de leden van de VEA en absoluut ook de bereidheid om deze onderling te delen. Dat zien we onder andere bij onze Espresso-meetings en in de bureauleiders appgroep. Nu is er ook speciaal voor de startende bureaus een plek om elkaar te ontmoeten en om ervaringen uit te wisselen. Ik kan ze aanraden soms ook een van onze ervaren bureauleiders uit te nodigen. Dit is meteen een mooi signaal dat we ook als VIA, de nieuwe vereniging vanaf 1 januari, een plek blijven waar de bureaus elkaar kunnen ontmoeten.”
 

Aanmelden

Alle jonge bureaudirecteuren kunnen zich aanmelden voor VEA’s Just Getting Started-community. Op 3 december vindt de eerste, digitale introductiesessie plaats waarbij je meteen inspraak hebt op het programma van de eerste bijeenkomst. De eerste bijeenkomst is in het eerste kwartaal van 2021. Aanmelden voor de community of meer informatie? Ga naar de website van de VEA.
 

 


RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch