Vice Benelux lanceert full-service productiehuis

12-03-2018 (08:57) - Bureaus

Na de Verenigde Staten, Canada en het Verenigd Koninkrijk, kondigt VICE Benelux vandaag de lancering aan van de lokale onafhankelijke productietak VICE Studios. Vanuit Amsterdam gaat VICE Studios in de Benelux content produceren met een focus op documentaires en docuseries. De ervaring van VICE in het produceren van documentaires en programma’s, wordt door VICE Studios ingezet om producties voor externe partijen te maken. 
 

Voor de ontwikkeling en productie van de programma-ideeën, maar ook de verdere distributie- en activatie-strategieën voor zowel lineair als online, maakt VICE Studios gebruik van het beschikbare talent, ervaring en kennis op het gebied van videocontent die het wereldwijde VICE netwerk biedt.
 

logische stap

Stefan Tieleman, General Manager VICELAND en VICE Studios: “VICE Studios is een logische stap gezien onze ervaring in het produceren van programma’s voor zowel online als tv. We hebben bewezen dat we content kunnen maken die jonge mensen aanspreekt en kunnen deze kennis ook inzetten voor andere partijen om zowel hun commerciële als culturele impact onder deze doelgroep te vergroten.”
 

VICE Studios heeft als eerste productie de Nederlandse versie van ‘The Therapist’, waarin psychiater-psychotherapeut Glenn Helberg in gesprek gaat met BN’ers als Sylvana Simons, Fresku en Lange Frans om er achter te komen wat er schuilgaat achter hun publieke persona.  

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch